4m44

Gospodja Nevenka Arsenijević iz Beograda ima 54 godine, razvedena je, a budući da je penzionisana kao veoma mlada, penzija i dodatni posao kojim se bavi omogućili su joj da sebi priušti ono što je odavno želela, ali nije mogla, jer joj je uvek postojalo nešto preče.

Pristala je da za Estetsku hirurgiju i kozmetiku ispriča svoje iskustvo sa podmla ivanjem lica koje je uradila u klinici Ana Life u Zemunu. Intervencije je radio dr Veliša Arsić, pa smo i njega zamolili za kratke komentare.

Zašto?

O estetskoj hirurgiji, konkretno operaciji kapaka i zatezanju lica, počela sam da razmišljam kada sam napunila 50, dakle, pre pet godina. Neposredan povod bili su moji veoma spušteni kapci, što je s godinama uzrokovalo opuštenost čitave očne regije, ali i izražene mimične bore na čelu koje sam imala već posle 20. godine.

Negde u tom vreme naglo sam dobila desetak kilograma, što se na mojoj visini i te kako videlo. Krenula sam sa dijetama, skinula ne samo tih deset kilograma već i mnogo više, ali je to kao posledicu imalo pojavu viška kože na stomaku i dodatno spuštanje kože lica (kompletno lice mi je kljoknulo), pa su bore na čelu i izme u nosa i obraza postale još upadljivije. Uz prilično tanke usne to je davalo lik u ogledalu koji mi se nije ni najmanje dopadao. Znala sam da je hirurgija jedini izlaz.

Traženje lekara

U leto prošle godine, nakon što sam pomno pročitala jedan broj Estetske hirurgije i kozmetike na koji sam naišla u kozmetičkom salonu, rešila sam da novac planiran za letovanje iskoristim u druge svrhe. Počela sam da tražim lekara kod koga ću uraditi face lifting.

Po prirodi sam esteta i veliki zagovornik ideje da i najveće stvari mogu propasti zbog sitnica… Bila sam u dve naše klinike sa idejom da mi njihov hirurg predloži šta treba da uradim na svom licu i kada je najbolje da to uradim. Na oba mesta su mi sugeri- sali face lift, ali me nisu ubedili da to i uradim baš kod njih.

Javila sam se na treći telefon i zakazala pregled u klinici Ana Life. Bilo je to u oktobru prošle godine. Primio me je dr Veliša Arsić i, kada sam mu rekla da želim da uradim face lift, malo se iznenadio i upitao me zašto mislim da mi je baš to potrebno?! To me je zbunilo i nisam imala odgovor.

Tada mi je dr Arsić objasnio da moje lice nije u tako lošem stanju da zahteva kompletan face lift i da sa nekoliko manjih, bezbolnijih i jeftinijih intervencija može dosta da se uradi kako bi se popravili nedostaci.

Operacija kapaka nije bila sporna. Teške i spuštene kapke imamo svi u porodici, pa je to verovatno stvar genetike. Dr Arsić mi je predložio i punjenje čeone horizontalne bore i nazolabijal- nih bora filerima, kao i povećanje usana. Složila sam se, s tim što sam u startu rekla da za usne želim trajni filer.

Šta kaže dr Arsić: Deformiteti na licu ove pacijentki nje, nastali starenjem, nisu bili u toj meri izraženi, da bi jedino rešenje bio face lifting. Dobra korekcija je mogla da se postigne i ovim zaobilaznim procedura ma, što sam joj i predložio. Uz to, oporavak nakon ove intervencije je znatno brži, a cena je niža. Face lifting je ono što predlažem kada zaista nema drugog rešenja za značajno poboljšanje.

INTERVENCIJA I POSLE NJE

U kliniku sam stigla oko podne, sa kompletnih biohemijskim rezultatima koje sam uradila dan ranije. Cekali su me dr Arsic i anesteziolog. Objasnili su mi da ce operaciju kapaka raditi u stanju analgosedacije (stanje sna), a punjenje bora i usana posle budenja iz anestezije.

Iako sam školski primer kukavice, moram priznati da posle budenja nisam osecala nikakav bol. Nije bolelo ni kada mi je dr Arsic popunjavao bore na celu i obrazima, ali je zato pri ubacivanju filera u usne bol bio veoma intenzivan. Srecom, to je trajalo veoma kratko. Kada je završio punjenje usana, i kada

sam pomislila da je sve gotovo, dr Arsic mi je predložio da uradi lasersku liposukciju kojom bi mi ublažio kesice ispod vilica, i to besplatno – po principu „kuca casti“. Prihvatila sam, pa mi je i to uradeno.

 U klinici sam se zadržala nekoliko sati posle intervencije. Imala sam zavoje preko cela i kapaka, obraza i ispod vilice. Stavila sam velike tamne naocare, podigla kragnu i taksijem otišla kuci. Sa sobom sam ponela antibiotike i tablete protiv bolova koje nisam ni koristila jer za to nije bilo nikakve potrebe.

 OPORAVAK

 Zavoje sam nosila pet dana. Kada su skinuti, bile su vidljive modrice oko ociju i nateklina ispod vilice gde su uvucene kanile kod liposukcije. Taj otok je i najduže trajao – desetak dana. Posle mesec dana ponovo sam otišla kod dr Arsica da dodam još filera u usne. Dr Arsic mi je objasnio da je njegov princip da trajne filere u usne ubrizgava iz dva puta, kako se slucajno ne bi preteralo, jer je vracanje na predašnje stanje nemoguce. Medutim, ja sam predložila da stavi i vecu kolicinu filera od one koju je predložio. Sada sam prezadovoljna izgledom svojih usana. Tom prilikom mi je predložio da ubrizgavanjem male kolicine

filera ublaži kesice na vrhovima jagodica. Bila sam malo skepticna, pa sam mu rekla da ubrizga minimalnu kolicinu, što je on i uradio. Rezultat je vidljiv, ali mi je sada žao što nisam tražila vecu kolicinu filera kako bi kesice potpuno nestale. Cim skupim nešto para, ici cu na dopunu.

 REAKCIJE OKOLINE

 Imam prilicno konzervativnu porodicu i komšiluk, tako da sam morala da smišljam razlicite izgovore zbog otoka i zavoja (operacija katarakte i slicno). Svi su, naravno, odmah videli razliku i uporno tražili ožiljke od face liftinga. Nikome nisam rekla šta sam radila, iako su svi videli da sam nešto uradila sa licem. Najbitnije je da sam ja licno veoma zadovoljna svojim novim izgledom.

Nastavicu da i dalje ulažem u sebe i svoj izgled. Pokušacu da novim intervencijama odložim face lifting što je duže moguce. Trenutno skupljam novac da uradim jednu manju liposukciju na bokovima. A za dalje... videćemo!

 NE OSTAVLJAJTE ZA DRUGI PUT!

 Kada se jednom odlucite za neku intervenciju, smatrajte to konacnom odlukom i nemojte praviti kompromise, posebno po pitanju kolicina materijala koju cete staviti u bore, usne... Ja sam radila baš to, pa sam išla na dodatna punjenja kako bih dobila zadovoljavajuci izgled. Ako je problem u novcu, bolje sacekajte da ga skupite dovoljno, pa onda idite kod lekara.


 

 

 

Pogodaka: 8068 Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne