Violeta Vaci povecala grudi u Bolnici „Komnenus“

 “Srecna sam, prezadovoljna rezultatom. A i moj muž je prezadovoljan. Postoperativni tok nije bio težak, vec posle sedam dana pocela sam da radim”, bile su prve Violetine recenice kada je došla u „Komnenus“ na kontrolu posle uradene augmentacije grudi.

Ekipa „Estetike“ pratila je celokupni tok operacije i evo kako je to izgledalo – recima i slikom.
Violeta Vaci, dobitnica poklona – povecanja grudi – koji su obezbedili firma “Technofarm”, distributer silikonskih implantata “Eurosilicone” i Bolnica “Komnenus”, na prvi dogovor sa hirurgom dr Lazarom Pajevicem došla je 26. maja, nekoliko dana nakon što je saznala da je baš ona srecni dobitnik.

Tom prilikom uraden je prvi pregled, obavljene su konsultacije i napravljeni snimci grudi. Violeta je rekla kakve grudi bi želela, a dr Pajevic je strpljivo odgovarao na njena pitanja kojih nije bilo malo. Violeta redovno cita naš casopis i u njemu je, kaže, pronašla dosta informacija o povecanju grudi.

Na našu primedbu da njene grudi i ne izgledaju tako male, te da bi mnoge žene bile veoma zadovoljne kada bi imale grudi kao njene, dala je sledece objašnjenje:

- Verujte, to je samo dobar grudnjak. Moje grudi više ne izgledaju onako kako su izgledale pre dojenja. Osim toga, kukovi su mi malo širi, pa kada mi grudnjak podigne i skupi grudi, izgledam mnogo uža u gornjem delu tela. Ili mnogo šira u donjem. Razmišljala sam da li da sklad postignem liposukcijom

bokova, ili povecanjem grudi. Medutim, pošto sam želela baš da povecam grudi, cim sam u “Estetici” procitala da ce jedna citateljka dobiti na poklon ovu operaciju, prijavila sam se. Bila sam veoma srecna kada sam cula da sam baš ja dobila ovaj vredan poklon.

 NE PLAŠIM SE, JEDVA CEKAM!

Sa dr Pajevicem Violeta se dogovorila da se stave silikonski implantati velicine 4-4,5 (400-450 ccm). Konacni izbor prepustila je doktoru da odluci tokom operacije, kada bude mogao bolje da proceni koji ce implantati više pristajati. Pre operacije Violeta je prošla standardnu proceduru koja podrazumeva

analize krvi, zdravstveni upitnik za hirurga i anesteziologa.

Pitali smo je da li ima strah od operacije.

- Ne plašim se, uopšte. Naprotiv, jedva cekam. Možda ce me biti strah kada se nadem na operacionom stolu neposredno pred operaciju, ali sada ne osecam strah. Odlucila sam da sada stavim samo implantate, a kasnije, nakon rodenja drugog deteta koje planiram, da uradim i podizanje grudi.

Violeta ima trideset godina, vodi vlastiti kozmeticki salon u Subotici, udata je i ima cetvorogodišnjeg sina Matiju. Planira još jedno dete. Muž se, kaže, prvo iznenadio, a zatim saglasio sa njenom odlukom, samo je nagovestio da ce možda postati ljubomoran posle ove operacije, pa ce morati više da cuva Violetu.

- Mislim da mi je sada pravo vreme za operaciju grudi: kada sam bila mlada, one su bile savršene, nije bilo potrebe. A kada budem stara, više mi to nece biti potrebno. Osim toga, pitala sam doktora kao bih mogla da sredim podvaljak koji mi se nedavno pojavio i jako mi smeta. Odgovorio je da ce me

“castiti”i i nakon operacije grudi uraditi i liposukciju podvaljka. Jedva cekam da vidim kako cu izgledati...

 OPERACIJA

Operacija je uradena 15. juna u popodnevnim satima, tako da smo Violetu mogli da vidimo tek sutradan ujutru. Prvo smo se sreli s doktorom Pajevicem koji nam je objasnio da je sve prošlo kako treba i da tokom operacije nije bilo nikakvih problema.

- Violetine grudi su, nakon dojenja, postale delimicno opuštene. Pošto nije bilo apsolutne indikacije za lifting, odlucili smo da ga izbegnemo time što cemo ugraditi malo veci implantat.

Naš konacni izbor su bili implantati „Eurosilicone“, hemisfericni, od 500 ccm - objasnio je dr Pajevic.

Uz operaciju grudi Violeti je liposukcijom izvuceno od 30 do 40 ml masti iz podvaljka.

Violetu smo zatekli u bolnickom krevetu. Na sebi je imala specijalni grudnjak koji se nosi nakon operacije, a oko glave i ispod brade imala je specijalnu kompresu – zavoj koji treba da koriguje izgled podbratka nakon operacije. Zbog ovog zavoja gotovo da nije mogla da govori, po grimasi se videlo da ima

bolove, više ocima nego recima objasnila nam je da oni poticu od zavoja na bradi, a ne od grudi.

Ostavili smo je da se oporavlja, uz dogovor da se ponovo vidimo kada bude došla na konacnu kontrolu, kada ce moci da se vidi rezultat operacije.

 45 DANA KASNIJE

Violeta je, na preporuku doktora Pajevica, konce izvadila u ordinaciji u Subotici, sedam dana posle operacije, da ne bi samo zbog toga morala da putuje iz Subotice u Beograd. Mesec i po dana posle operacije došla je u „Komnenus“ na kontrolu i na snimanje za „Estetiku“. Bila je nasmejana i zadovoljna.

- Srecna sam, prezadovoljna rezultatom – bila je njena prva recenica. – A i moj muž je prezadovoljan. Postoperativni tok nije bio težak, vec posle sedam dana pocela sam da radim. Grudi me nisu mnogo bolele. Ne bih to ni opisala kao bol. To je pre osecaj pritiska u grudima, kao kada, dok dojite, nadolazi

mleko – žene koje su, poput mene, dojile prisetice se tog osecaja. Tako da sam ja, stvarno, dobro prošla, i sada mi se cini da su price o velikom bolu preterane.

Nakon pregleda dr Pajevic je bio veoma zadovoljan izgledom njenih grudi i time kako se odvija postoperativni oporavak.

- Violeti su implantati postavljeni ispod mišica, rez je pravljen oko areole bradavice i on je vec sada veoma diskretan. Ona se pridržavala saveta, mazala je ožiljke preporucenim preparatima, zato su oni gotovo nestali posle mesec i po dana. Konacni oblik njene grudi ce, medutim, dobiti kroz dva meseca,

kada implantati “legnu” na svoje mesto, mišicna vlakna se relaksiraju i prestanu da vrše pritisak na implantat, zbog cega ce grudi izgledati mnogo prirodnije nego u ovom trenutku.

Violeta nema nikakvih zamerki na novi izgled grudi, ali je brine ožiljak na bradi. Dr Pajevic joj je objasnio da tamna traka po ivici brade nije ožiljak (koji je dug oko pet milimetara), vec posledica hiperpigmentacije na mestu gde je kompresivni zavoj dodirivao kožu na bradi, koje ce, vremenom, potpuno nestati.

Ona sada ima i lepšu liniju brade, podvaljak je išcezao, ali ce se konacni rezultati videti tek kroz nekoliko meseci.

Pozdravljamo se sa Violetom i dr Pajevicem, ostavljamo ih da razgovaraju, a Violeta nas upozorava da ce našu redakciju zatrpati pisma njenih drugarica i poznanica iz Subotice koje ce konkurisati za našu poklon-operaciju grudi, ohrabrene njenim primerom.

alt  

 

 

Pogodaka: 11661 Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne