Dvadesetdevetogodišnja Aleksandra K. godinama se bezuspešno borila protiv celulita i viška kilograma. Kada je već pomislila da je njen slučaj beznadežan, liposukcija joj je pomogla da se oslobodi viška sala i stekne skladno telo. Evo njene priče.


Kao i većina žena s problemom viška kilograma užasavala sam se leta. Oduvek sam bila takozvane kruškaste građe, što znači da je moj gornji deo tela bio za jedan konfekcijski broj manji od donjeg. Iako volim more i sunce, pomisao na predstojeće letovanje svaki put bi pokvarila slika mog tela u kupaćem kostimu!

Umesto šortseva, bermuda i bikinija, spakovala bih gomilu širokih haljina i dugačkih sukanja, kako bih pokrila taj ružni deo sebe. Od kostima sam nosila isključivo klasičan crni jednodelni kostim i gomilu marama za umotavanje.

Naravno, nema te dijete za koju nisam čula i koju nisam isprobala: grejpfrut dijeta, kembridžska dijeta, dijeta na bazi supe od kupusa (bljak!), proteinska dijeta... Išla sam u teretanu, praktikovala aerobik, plivala, ali, iako bi došlo do neznatnog poboljšanja, to nije bilo dovoljno – moje proporcije su ostajale iste.

Pre nekoliko godina stvari su toliko uzele maha da sam se stalno umotavala u maramu da niko ne bi video kako u suštini izgledam. Na plažu bih otišla umotana u maramu i tako bih legla na pesak. Zatim bih, zbog sunčanja, odvezala maramu, a onda je ponovo vezala radi odlaska u vodu. Nekad bih čak ušla u vodu s maramom, zatim je skinula i bacila na obalu što bliže moru, a posle plivanja brže-bolje istrčavala sam iz vode da se ponovo umotam. Posle nekoliko dana sam shvatila da sam postala toliko opsednuta prikrivanjem svojih bokova i butina da celo letovanje više nema nikakvog smisla.

 Odluka

Po povratku s letovanja naletela sam na prijateljicu koju dugo nisam videla i ona mi je pokazala rezultate liposukcije koju je uradila na nogama. Vau! Izgledala je sjajno i tog momenta sam odlučila da ću otići na liposukciju. Zarekla sam se da ću sledećeg leta nositi bikini! Tako sam se posle nekoliko nedelja prijavila u jednu privatnu kliniku za estetsku hirurgiju. Dok sam nelagodno stajala ispred hirurga u brushalteru i gaćicama, on je crnom olovkom obeležavao kritične zone na mojoj zadnjici, bokovima i butinama. Zatim smo prodiskutovali o svim pozitivnim i negativnim stranama operacije i sat kasnije sam imala zakazan termin za liposukciju. Cena nije bila mala, ali sam znala da će se isplatiti.

 Pripreme

Sve prijateljice su me podržale i rekle da bi i one štošta promenile kada bi imale novca. Pročitala sam celokupno štivo o liposukciji na koje sam mogla da naiđem, hranila se zdravo i pila mnogo vode. Upozorili su me da je to ozbiljna operacija i da će mi biti potrebno oko šest nedelja da se oporavim od bolnih

podliva. Da bih se dodatno motivisala, dan pred operaciju sam probala bikini koji sam kupila za letovanje u Tunisu, krajem leta. Izgledala sam užasno i počela sam da plačem. Meso je kipelo sa svih strana, a ja sam ličila na džak koji je tu i tamo pritegnut. Liposukcija sigurno nije mogla biti gora od toga.

Sledećeg dana sam primljena na kliniku. Bolničarke su bile veoma ljubazne i odvele su me u moju sobu. Hirurg je došao da me vidi i ponovo mi sve objasnio. Delovao je ubedljivo.

Pripremili su me za operaciju i odveli u operacionu salu. Anesteziolog mi je prvo dao sedativ, od koga sam se osećala smušeno, a zatim je hirurg izveo liposukciju u lokalnoj anesteziji. Zadnjica mi je bila umrtvljena, tako da nisam osećala bol.

 Operacija

Nejasno se sećam same operacije, ali znam da su mi pod kožu stavili metalnu cevčicu, a zatim je kroz nju izvlačeno salo iz butina, bokova i zadnjice. Čim je dejstvo sedativa počelo da popušta, mogla sam da vidim razliku i bila sam presrećna. Moje prve reči su bile: „Moji bokovi su nestali“.

Sledećeg dana me je sve bolelo, sve mi je bilo natečeno i podliveno. Morala sam da nosim mider-gaćice oko dve nedelje, a splašnjavanje otoka je trajalo oko šest nedelja. Ipak, krajnji rezultat je bio vredan svih tih muka. Kada sam, posle nekoliko meseci, otišla s prijateljicom u kupovinu farmerki i ušla u moj nekadašnji broj, nisam mogla da se obuzdam i počela sam da vrištim od sreće! Sledećeg leta otišla sam na na more s malim bikinijem u koferu i bez marama!

Ipak, to nije kraj ove priče. Prošle godine, pod utiskom svog novog izgleda, vratila sam se na kliniku kako bih se oslobodila viška sala na stomaku. Posle mesec dana imala sam superravan stomak. Tog leta me više ništa nije moglo zaustaviti. Znala sam da dobro izgledam u svom malom bikiniju i producirala sam se gde god sam mogla: na plaži, pored bazena, pa čak i u baru!

Naravno, liposukcija nije zamena za dijetu i vežbanje, tako da i dalje pazim na ishranu i redovno vežbam, ali sam sigurna da to kritično salo nikad ne bi nestalo bez liposukcije. Ona je definitivno promenila moj život, učinila me zadovoljnom i vratila mi samopouzdanje! Sada mogu bez zadrške da se radujem svakom letovanju!

 Moje prve reči kad je dejstvo sedativa prošlo bile su: Moji bokovi su nestali! 

 

 

 

 

Pogodaka: 3097 Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne