Danijela Andelkovic iz Niša povecala je grudi 11. februara ove godine, zahvaljujuci nagradi koju je dobila od Bolnice „Ana Life” u Zemunu i naše redakcije. Danas, šest 
meseci posle operacije, prisetila se kako je sve to izgledalo i koliko je sada zadovoljna operacijom koju je uradio dr Veliša Arsić.
Brojala sam dane do operacije: osam, sedam, šest, pet..., a na dan operacije i sate do zakazanog termina u Bolnici „Ana Life”. I evo me, napokon, tacno u 14 sati,u bolnici “Ana Life”, sedim i cekam. Još ne mogu da verujem: za sat vremena bicu ponosna vlasnica novih grudi!”

Levo od mene, u sali za sterilizaciju, vidim sestru koja iz sterilizatora vadi instrumente. Odmah sam znala da ih sprema za mene. Onda se pojavio i dr Arsic i sa osmehom me pozvao da udem. Saopštio mi je da su moji rezultati uredni i da za operaciju nema nikakvih prepreka. Anesteziolog me je upoznao sa osnovnim stvarima o anesteziji. Svi su bili veoma ljubazni, smejali se i šalili, pokušavajuci da odagnaju eventualni strah i tremu. Trudila sam se da ostanem pribrana i da se ne ponašam kao razmaženo derište. Ja, koja inace „padam u nesvest” kada treba da vadim krv, sada sam bila sasvim opuštena... U stvari, samo prividno sam bila opuštena.

Pocelo je! Sestra me je pozvala da se presvucem. Znaci, pocelo je! Legla sam na sto, a sestre su me zagovarale i zapitkivale o kojecemu kako bi mi skrenule pažnju. Zacudo bila sam potpuno opuštena, imala sam apsolutno poverenje u ljude oko sebe, razmišljala sam samo o tome kako cu se lepo osecati kada se probudim i koliko ima devojaka slicnih meni koje nemaju tu srecu da ovakvu operaciju dobiju na poklon. Sigurno bi mi sve zavidele na ovom trenutku. Možda stariji ne razumeju tu našu potrebu, ali nama to jednostavno puno znaci. A zašto da ne? Kada smo zadovoljne svojim izgledom, to nam daje sigurnost koja ce se ispoljiti na svim poljima rada i života. Sa tim mislima utonula sam u san, najlepši od svih.

 PROBUDILA SAM SE UPLAŠENA...

Probudila sam se i cula glasove, osetila sam kao da još nešto rade oko mojih grudi i sa užasom pomislila da sam se probudila usred operacije. Medutim, bili su to glasovi sestara koje su me zvaleda se probudim, nešto me zapitkivale o momku... i tada sam znala da je gotovo. Laknulo mi je. U grudima je malo boluckalo, ali ni približno bolu za koji sam se psihicki pripremala. Sestra mi je dala nešto protiv bolova i ubrzo je nestala svaka nelagodnost, nije mi bilo muka, nisam povracala, anesteziolog je svoj posao obavio baš kako treba.

Ležala sam u sobi, nisam osecala ni glad ni žed, malo sam odspavala, pa posle toga pricala sa sestrom... Tako je prošla ta prva noc posle operacije.

 ODLAZAK KUCI

Jutro posle operacije. Probudila sam se oko 9 sati, sestre su me naterale da pojedem malo supe i keksa, iako nisam osecala glad. Pomogle su mi da se obucem i spremile me za polazak. U cekaonici me je cekao momak i, naravno, videla sam da njegov pogled nije bio na mom licu. Muškarci! Pozdravila sam se sa osobljem bolnice i krenula za Niš.

Osetila sam svaku rupu na tom putu, tako da je dolazak kuci predstavljao pravo olakšanje. Docekala me je majka, i dalje joj nije bilo svejedno što sam to uradila. Pila sam antibiotike i odmarala se prvi dan, a sutradan su poceli da dolaze prijatelji i komšilik, malo su se šalili na moj racun kako bi mi održali moral na visini. Moja operacija je za njih bila pravo iznenadenje, u Nišu nije baš uobicajeno da devojke rade ovu operaciju, pa ako i rade trude se da to sakriju. Uzimala sam antibiotike, lekove za umirenje bolova, nije bilo lako ta prva tri dana, ali znala sam da ce proci.

 SKIDANJE ZAVOJA

Cetvrtog dana posle operacije vec sam se osecala znatno bolje. Pocela sam sama da ustajem, šetam po kuci bez tude pomoci, da sama uzimam hranu...

Šestog dana posle operacije uz majcinu pomoc skinula sam zavoje i gazu sa grudi. I dalje nisamo išla na predavanja na fakultet jer sam pri dužem hodanju osecala pritisak, kao da na grudima imam dve cigle?!

 SVE CE BITI LAKŠE I LEPŠE.

U prvi mah nijedna drugarica nije poverovala da sam dobila besplatnu operaciju povecanja grudi kao poklon u nagradnoj igri casopisa ESTETIKA. Kada su se uverile u to, pocele su da me hrabre tvrdnjama da bi i same ucinile isto. Govorile su mi da se na meni vidi koliko sam zadovoljnija, da sam popravila držanje tela (ranije sam, inace, hodala prilicno pognuta).

Bila sam sigurna da me ne lažu jer sam se zaista osecala mnogo bolje u svojoj koži, ženstvenije i privlacnije za druge. Znala sam da ce mi sada sve biti znatno lakše i lepše. Konacno cu moci na letovanje ili bazen bez kompleksa i bez brige da li ću naći odgovarajući kostim.


alt 

 

 

 

 

 


Pogodaka: 5241 Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne