IZ DNEVNIKA IVANE VUKADINOVIC

 MOJE-ISKUSTVO HIRURGIJA1. avgust PRVI SASTANAK SA DR GACEVICEM

U pratnji glavnog urednika „Estetike” i fotoreportera otišla sam u Bolnicu „Adonis” na prvi sastanak sa doktorom Gacevicem. Odmah me je pridobio svojom neposrednošcu i dobrim raspoloženjem. Bio je pun razumevanja i strpljenja, otvoren za sva moja pitanja i nedoumice. Na taj nacin je zadobio moje puno

poverenje tako da sam znala da ne treba da brinem.

Njegova procena velicine implantata se poklopila sa onim što je bila i moja želja, oko 300 cc. Konacnu odluku o velicini sam prepustila njemu, kao i sve ostale detalje u vezi sa operacijom: mesto postavljanja, mesto reza itd. Sledilo je fotografisanje grudi pre operacije, slikanje sa doktorom...

 1-30. septembar CEKANJE DA STIGNU IMPLANTATI

Zbog godišnjih odmora, skoro ceo septembar je protekao u cekanju da stignu implantati za koje smo se odlucili (325 cc). Moje nestrpljenje raste, ponekad i sumnjam da ce do operacije doci, ali me iz redakcije „Estetike” redovno obaveštavaju šta se dogada (Hvala redakcijo, divni ste!).

 2. oktobar KONACNO!

Pozvali su me iz bolnice i pitali da li mi odgovara da operacija bude uradena za tri dana, dakle 5. oktobra. Naravno da odgovara. Od tada sam preostalo vreme odbrojavala na sate.

 5. oktobar OPERACIJA

Sa nestrpljenjem sam išcekivala ovaj dan i on je konacno došao. Uzela sam torbu sa licnim stvarima, spakovanu mnogo ranije, i uputila se u Bolnicu „Adonis”. Sacekale su me ljubazne sestre koje su me uputile u proceduru priprema za operaciju.

Nisam se uplašila (nisam stigla da se uplašim!?), ali imam malu tremu i jedva cekam da sve bude gotovo i da vidim kako ce moje grudi izgledati.

Oko 15.30 poveli su me u operacionu salu. Usledila je procedura anestezije i.... Probudila sam se oko 18 h (valjda) i narednih nekoliko sati provela sam u stanju kojeg se, zbog posledica anestezije, najbolje ne secam.

Tokom noci sam, uz pomoc dežurne sestre, uspela da odem do toaleta.

Nisam osecala klasican bol kakav sam ocekivala, više je to bila nelagodnost u vidu pojacanog pritiska na grudima. Tako je bilo i narednih nekoliko dana.

 6. oktobar ODLAZAK KUCI

Iz bolnice sam otpuštena u popodnevnim casovima. Još ujutru je prošao osecaj blage ošamucenosti od anestezije. Grudi su mi obmotane specijalnim zavojem tako da cu još malo pricekati da vidim kako zaista izgledaju.

 8. oktobar PONOVO NA FAKULTETU

Jutros sam popila brufen protiv bolova, više radi preventive nego zbog stvarnog bola. Moram da se pohvalim da sam se istog dana, vec u 9 sati, našla na fakultetu. Generalno se dobro osecam.

 9. oktobar DAN SKIDANJA ZAVOJA

Doktor Gacevic je pregledao ožiljak i rekao da je veoma zadovoljan kako je operacija prošla i postoperativnim tokom. Tada sam prvi put videla svoje nove grudi. Bile su pomalo natecene

i tvrde na dodir, ali mi je doktor rekao da ce tek posle mesec dana implantati „leci” na svoje mesto, kada ce nestati i osecaj tvrdih grudi.

Slušala sam ga iako su moje misli vec letele u susret letu i bikiniju koji ce mi stajati „kao saliven”. Nažalost, do leta je još daleko, ali novogodišnja haljina ce svakako imati dekolte. Za razliku od dosadašnjih, koje, da budem iskrena, skoro i nisam oblacila. Hvala doktore Gacevicu, divni ste!

 15. oktobar OPORAVAK

Pridržavam se svih saveta i uputstava doktora i sestara i redovno uzimam propisane medikamente. Za 25. oktobar mi je zakazano skidanje konaca.

 25. oktobar SKIDANJE KONACA I... GOTOVO!

Odlazim u bolnicu „Adonis” na skidanje konaca. U meduvremenu svakim danom je bilo poboljšanja, kako u mom licnom osecaju oporavka, tako i u samom izgledu grudi.

Konci su uklonjeni bez ikakvih problema. Grudi su, kako je doktor Gacevic rekao prilikom prvog pregleda, vec prilicno omekšale i prirodnijeg su izgleda. Poslušala sam dalje instrukcije doktora o masaži grudi i to da 30. dana od operacije mogu prestati da nosim specijalno prsluce.

Veoma zadovoljna odlazim kuci. Imam utisak da me ljudi koje srećem gledaju drugačije. I to mi ne smeta. Naprotiv!
alt

alt

Bolnica ADONIS
Trebevička 15
+381 11 3542 785
062 404 564

  


 

 

 

 

 
Pogodaka: 5998 Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne