Marina Ninic povećala grudi u Bolnici „Mens Sana”

Marina Ninić, dobitnica nagrade povećanja grudi u Bolnici „Mens Sana”, prisetila se najvažnijih trenutaka svoje operacije – od momenta budenja iz anestezije, do trenutka kada joj je lekar rekao da za nju više nema nikakvih ogranicenja i da može da živi kao i pre operacije.


BUDENJE IZ ANESTEZIJE

I danas mi je smešna činjenica da je moja prva rečenica posle buđenja iz anestezije bila „Hoću li moći malo da spavam na boku?”. Anesteziologu u prvi mah nije bilo jasno da li buncam, a onda je uz smeh rekao da mogu, ali ne baš odmah. Medutim, doktorka koja me je otpustila iz bolnice bila je veoma izričita: prva dva meseca obavezno je nošenje pojasa i – spavanje na leđima! Druga stvar koju sam zatražila posle budenja bila je – voda!PRVI DAN

Iako sam osoba tolerantna na bol, prvi dan nije bio nimalo lak. Bolovi su bili nalik onima koji prate tešku upalu mišića. Bolela su me i rebra ispod grudi. Ipak, uspela sam da bez pomoći odem do kupatila. Popila sam jedan brufen.

DRUGI DAN

Bolovi su popustili, pa nije bilo potrebe da nastavim sa brufenima. Mogla sam malo normalnije da hodam, ali pertle na cipelama morao je da mi vezuje brat. „Nikad nisam voleo decu koja ne znaju da vežu pertle!”, bio je njegov komentar.

 TREĆI DAN: KONTROLA U „MENS SANI”.

Na iznenadenje doktorke, uspela sam sama da skinem majicu. „Nekima to nije pošlo za rukom ni dve nedelje posle operacije”, rekla mi je. Rana je bila u redu, ali su grudi bile neprirodno tvrde. Sve će to doci na svoje mesto, umirila me je.

 14. DAN: POCELA SAM DA RADIM.

Moj posao frizera zahteva da mi ruke stalno budu podignute, pa prvih dana nije bilo nimalo lako. Morala sam malo da spustim stolicu na kojoj sede mušterije da bi mi ruke bile niže... Prijaju mi komentari koleginica, ali i mušterija koje primećuju promenu, jer majica koju nosimo na poslu ima dekolte. Neke žene koje dolaze u salon priznaju mi da su i one imale plastičnu operaciju, pa razmenjujemo iskustva.

alt

30. DAN: NOVA KONTROLA.

Većina konaca iz rane je sama ispala, pa doktorka skoro da nije imala posla oko toga. Rana je još crvena, i sve dok bude takva moraću da je mažem kremom koju su mi preporučili. Činim to revnosno, kao što se strogo pridržavam i svih drugih uputstava: pojas, spavanje na leđima (sad vec pomalo i na boku), brushalteri bez žice, bez suncanja i solarijuma... Iako bih tako želela da odem na Adu i uhvatim malo sunca!

 60. DAN: POSLEDNJA KONTROLA.

Osecam se super, kao da operacije nije ni bilo. I dalje redovno mažem ožiljke i poštujem uputstva. Posle pregleda, doktorka konacno popušta i dozvoljava mi da pojas koji ce mi biti potreban još neko vreme nosim samo dok spavam. Sve ostale zabrane su ukinute. To mi potvrduje i doktor Lekic. Cini mi se da je i on iskreno zadovoljan velicinom, oblikom i stanjem mojih grudi. Zadovoljna sam i ja, iako sam odmah posle operacije pomislila da su mogle biti i vece. Sada sam, medutim, prezadovoljna, iako nisam osoba koja preterano otvoreno izražava svoje emocije. Ali, i tu se stvari pocinju menjati, sve više sam zadovoljna sobom i nadam se da ce zbog toga i drugi da budu zadovoljniji sa mnom.

 alt

BUDUĆNOST

Još uvek cekam da u moj život ude onaj Pravi. Za sada mi se javilo nekoliko bivših koji su videli moje nove slike na fejsbuku i prijatno se iznenadili. Naravno, jedna od stvari koje sam pitala dr Lekica bila je uticaj implantata na trudnocu i dojenje... Sve u svemu, u mom životu ima mnogo više optimizma nego pre operacije! Vec sam rekla da me je sreca u životu zaobilazila u prilicno velikom luku i da je ova operacija bila jedna od stvari koja mi se desila kada sam je najmanje očekivala. Nadam se da će posle nje doći i druge lepe stvari. Počela sam da poklanjam mnogo više pažnje samoj sebi. Ljudi oko mene kažu da se to primećuje, a i sama to vidim kada ujutru stanem pred ogledalo.

alt 


 

 

Pogodaka: 4327 Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne