Kako usne stare?


Usne se starenjem izdužuju i istanjuju, njihovi krajevi se spuštaju, koža oo usana postaje naborana, a crveni deo gubi boju i jedrost.  Starijij izgled licu - pa i sumoran izgled usnama, daju bore koje se protežu od korena nosa do usana - nazolabijalne bore.  Kupidonov luk, koji daje seksepilnost usnama, takođe postaje manje izražen, a cela linija koja razgraničava rumeni deo usana od kože lica je lošije definisana pa usne gube jane konture.

Bilo da je starenje usana ubrzano pušenjem,, izlaganjem suncu bez zaštite ili genetskim predispozicijama, usne, ponekad, i na mladolikom licu mogu delovati staro i umorno.Da li je rešenje u povećanju?

Povećanje nije jedina procedura koja ulepšava usne. Kod mlađih osoba sa tankim usnama, ovo jeste pravo rešenje, ali kod starijih osoba, sa raznolikim znacima starenja na usnama i oko njih, samo povećanje usana može dati kontraefekat i karikaturalni izgled.

Jedino postizanjem harmoničnog izgleda usana sa celom donjjom regijom lica ima smisla. Ponekad to podrazumeva i manje ili veće uvećanje, ili samo osvežavanje jedrosti rumenog dela usana.

Podmlađivanjem usana i zone oko njih, kompletan izgled lica može se vizuelno podmladiti za nekoliko godina.Kombinacija tretmana i hijalurona

Široka gama hijalurona za usta i lice, i napredne, usavršene tehnike njihove primene, omogućavju nam da kombinacijom filera sa različitim gustinama i česticama hijalurona dobijemo pravi efekat u podmlađivanju regije usana.

Veliki udeo uspeha tremana leži u umeću doktora da primeni ciljane tehnike ubrizgavanja za različite probleme. Recimo, nazolabijalne bore, ili spuštene ivice usana, tretiraju se potpuno različitim tehnikama i drugačijim vrstama hijalurona u odnosu na povećavanje ili osvežavanje samih usana.

Pogledajte primer podmlađivanje regije usana iz prakse dr Željke Cabunac. 

Šta pacijent može da očekuje?

Svako lice je drugačije, i od njegove fiziologije zavisi kakav rezultat pacijent može da očekuje. Važno je da doktor sagleda nedostatke koje će korigovati, i da predoči pacijentu očekivane rezultate. Ponekad se i sasvim malim korekcijama može postići sjajan efekat.

Savremeni fileri nude ogromne mogućnosti u podmlađivanju regije usana.
Kontakt
Stomatološka ordinacija
"Dr Jovan Cabunac"
Beograd
Nušićeva 5 (ulaz iz Čumićeve 1)
011/334 88 18
011/322 77 06
www.cabunac.com 
Joomla SEF URLs by Artio