osmeh za vikiend kompoziti.jpg


Zubi stare, a sa njima i vaš osmeh, i vaše lice.  Oni postaju istrošeni, uglovi usana se spuštaju, lice deluje tugaljivo i starije nego što jeste.  Rešenje postoji: protetska rehabilitacija je moguća, a važno je da se novi zubi estetski prilagode licu, ali i da funkcionalno i fonetski budu savršeni. Ne samo da se lepo smejete, nego i da lepo jedete i pravilno izgovarate sva slova bez "šuškanja" novim zubima.  Za kompletnu rekonstrukciju potrebno je više poseta stomatologu, vreme za adaptaciju zgloba vilice i privikavanje na nove uslove.

CAD-CAM DIZAJN - ISPROBAJTE ZUBE PRE NEGO ŠTO BUDU GOTOVI!

U procesu dizajna takvih zuba, CAD-CAM sistemi su od velike pomoći.

Više ne moramo da uzimamo klasičan otisak - jer to pacijenti ne vole - možemo da skeniramo kompluterski obe vilice i dobijemo precizan, tačan dizajn novih zuba u kompjuterskom programu.

Prvi, privremeni zubi koje dobijete na osnovu ovakvog dizajna, vaši su da ih isprobavate, a da ih stomatolog koriguje naspram vaših želja. Tek kada ste potpuno zadovoljni njihovim oblikom, ako oni funkcionišu kao vaši zubi, tako doterani zubi se ponovo skeniraju i pravi se identična kopija, ovaj put trajna, u keramici.

CAD-CAM ordinacijski sistemi (Cerec-blue cam) omogućavaju da se u jednom danu (za nekoliko sati) napravi bezmetalna kruna, faseta, inlej (keramička plomba) ili most do tri člana. Ovakav način izrade podrazumeva da se umesto klasičnih otisaka skenira vilica i zatim na kompjuteru dizajnirakruna. Tako dizajnirana kruna odmah seseče pomoću visoko preciznih glodalica. Ceo proces je završen u roku od nekoliko sati. Ovo je trenutno najbrža i najpreciznija metoda kojom se mogu napraviti bezmetalne krunice, koje su izuzetno otporne,uz vrhunsku estetiku.

FASETE: ZA ZDRAVE, ALI NEPRAVILNE ZUBE

U slučajevima gde su zubi zdravi, ali postoje neke nepravilnosti oblika, položaja ili boje zuba, rešenje je u izradi zubnih faseta. Bilo da je reč o keramičkim ili kompozitnim fasetama, sama preparacija  (brušenje površine zuba) je minimalna i zahvata samo spoljnu stranu zuba. Dakle, izrada faseta je najmanje invazivan tretman kojim je moguće napraviti ekstremno velike estetske promene.

Ponekad, u retkim situacijama, moguće je napraviti fasete bez brušenja zuba i narušavanja integriteta gleđi. Ovakve fasete nazivajuse–no prep.


compozit fasete j cabunac.jpg

PRODUŽENJE ZUBA U JEDNOM DOLASKU

Desni vidljive prilikom smeha, veliki su estetski nedostatak koji je donedavno bio teško rešiv. Danas, upotrebom stomatološkog  lasera za meka i tvrda tkiva, moguće je napraviti produženje kliničke krune zuba i dobrim delom smanjiti tzv. gummy smile. Kod nekih slučajeva, procedura cirkumcizije (opsecanja desni) laserom je dovoljna, a ponekad je neophodno uraditi i fasete na tim zubima. Ono što je dobro kod ovakvog pristupa jeste da je problem moguće rešiti u jednom dolasku, a pacijenti mogu odmah nakon ovakvih intervencija da nastave sa svakodnevnim aktivnostima, kao da ništa nije rađeno, tj. bez bolova i otoka, pa sa mnogo samopouzdanja izlaze iz ordinacije.CIRKUMCIZIJA 6.jpg

PROTEZE SU PROŠLOST

Krezubost i bezubost više ne znače da ste primorani da nosite proteze (mobilne radove koji se skidaju). Danas su proteze maltene prošlost, a ugradnja implantata je realnost. Implantati su najbliži prirodnim zubima, pa su, samim tim, i radovi na njima vrlo komforni. Dakle, hendikep koji sa sobom nose mobilne nadoknade i ograničenja koja su neminovna, prevazilaze se implantatima i fiksnim radovima, bilo da su to bezmetalni radovi, bilo da su metalo-keramički. Moguće je postići vrhunski estetski rezultat uz potpunu fonetsku i funkcionalnu rehabilitaciju.JOCA FB TEMPLATE.jpgStomatološka ordinacija Dr Cabunac
Dr Jovan Cabunac
Nušićeva 5 (ulaz iz Čumićeve 1) 
Tel  (0)11 3348818 - Mov/VIBER +381 (0) 60 3348818
Radno vreme: ponedeljak i petak: 12-20h, sreda: 09-17h, utorak i četvrtak: 13-21h
www.cabunac.comESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne