Nedostatak gornjih dvojki je problem koji se javlja kod četiri odsto odraslih, a znatno je češći u ženskoj populaciji. Po pravilu, mlađi pacijenti uvek imaju više terapijskih opcija. Najveći estetski i terapijski problem predstavlja očnjak koji se obično postavlja u prostor nedostajućeg zuba, na pola puta” između centralnih sekutića i premolara (četvorki).


Problem

Pacijentkinja je imala baš takav problem: nedostatak gornjih dvojki, praćen migriranjem očnjaka u postojeći prostor. Takav izgled zubnog niza stvarao joj je estetski problem koji je bilo moguće rešiti uz pomoć ortodontskog tretmana koji bi stvorio prostor za nadoknadu nedostajućih zuba, postavio ostale zube u fiziološki raspored i omogućio nastavak terapije!

 Rešenje

Nedostajući zub u takvom prostoru može se nadoknaditi krunicom na susednom zubu sa visećim članom (koji nedostaje), zatim specijalno izrađenim mostovima koji se lepe na susedne zube ili pomoću implantata. Za rešavanje konkretnog slučaja odlučili smo se za opciju postavljanja implantata, prvenstveno zbog činjenice da je za tu indikaciju (nadoknadu gornjih dvojki i donjih jedinica i dvojki) odskora i kod nas dostupan specijalno dizajniran implantat švedskog proizvođača Nobel Biocare, Active 3.0, uskog dijametra od 3 mm. Implantati su postavljeni flapless tehnikom bez pravljenja reza, šivenja i drugih postupaka koji bi na sluzokoži mogli ostaviti ožiljne tragove. Bili smo vođeni činjenicom da su zubni implantati najbolja zamena za nedostajuće zube i da će u datom slučaju uspeti da u potpunosti rehabilituju pacijenta bez ikakvog diranja okolnih zdravih zuba, tako da ceo tretman prođe potpuno neinvazivno. Lepota i vrednost ovakvog tremana je što se uz potpuno neinvazivan pristup i pomoću novih tehnologija i rekonstruktivnih materijala, bez ikakvog utroška zdravog zubnog tkiva, jedan veliki estetski problem može trajno rešiti i prevesti u blistav, zadovoljan i zavodljiv osmeh pun samopouzdanja!   

Kontakt
www.drristic.rs  
Cvijićeva 38
Beograd
Tel.+381 11 2766 992
E-mail: 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne