Potom se radi regija usana, donji deo lica, pa jagodice i očna zona. Na kraju se tretiraju podočnjaci.
Bore na čelu se najbolje rešavaju u kombinaciji sa botoksom.
Vrat. Imajući u vidu da je koža vrata specifična, potrebno ga je tretirati u više navrata  hijaluronima posebne gustine. Cela  površina vrata i dekoltea tretira se posebnom tehnikom gde je veoma važna dubina uboda, kao i količina hijalurona. Pravilnom
tehnikom izbegava se javljanje sitnih papula. Najčešće se rade tretmani u intervalima od tri nedelje. Kada se postigne adekvatna gustina kože, može se preći na mezoterapijske koktele za stimulaciju učvršćivanja kože, a kasnije i na one za regeneraciju.
 
Koliko traje intervencija i da li je bolna?
U zavisnosti od toga koji se deo tretira i na koji način, najčešće je ceo tretman
gotov za pola sata. Nakon intervencije pacijent u najvećem broju slučajeva može vratiti uobičajenim dnevnim aktivnostima bez ikakvih neželjenih efekata.
Intervencija traje mnogo kraće nego dejstvo anestezije, pa se takozvana stomatološka anestezija smatra nepotrebnom, izuzev kada se tretiraju usne.
Mnogi pacijenti sami, već pri sledećem tretmanu, opredeljuju na tretman bez anestezije.  Topikalna anestezija, u obliku krema ili spreja, nema posebnog dejstva na intaktnu kožu, ali na sluzokožu deluje i u najvećem broju slučajeva sasvim je dovoljna kada se tretira
deo oko usana, a ponekad i same usne. Francuska škola preporučuje primenu topikalne, površne anestezije.

Koliko traje rezultat?
Trajanje je individualno i umnogome zavisi od godina pacijenta, tipa i stanja kože, kao i od mišićne aktivnosti tretiranog dela lica. Nekome je potreban samo jedan tretman  hijaluronom, pa da taj efekat održava povremenim odlascima na mezoterapiju, a nekada  je potrebno da se radi tretman u više navrata da bi se postigao željeni efekat.
Ako se počne na vreme i s pravim protokolom, hijalurona treba manje, a efekat se vidi godinama. Kada se postigne željeni rezultat, dovoljno je jednom godišnje doći na
osveženje efekta, a za to je potrebno mnogo manje hijalurona.
 


Kada je prevo vreme za Liquid Lift?
U ranim četrdesetim, zapravo već od 35. godine života, količina hijalurona u koži se smanjujue, a kada će se i kako to ispoljiti, osim od genetike, zavisi i od načina života i toga koliko čovek posvećuje brige sam sebi. U ovoj životnoj dobi dolazi u obzir primena hijalurona. Smatra se da je ovo idealno vreme za početak terapije podmlađivanja, jer nije potrebno puno hijalurona da bi se postigli efekti. Koristi se laganiji hijaluron adekvatne gustine, koji treba samo inicijalno da osveži kožu i omogući joj da ostane duže mlada. Za regiju oko očiju i čela koriste se Botox i mezoterapijski kokteli, vitaminski  i  regenerativni. 
U ranim pedesetim je krajnje vreme za liquid lift, ukoliko nije započet  ranije. Postignuti  rezultati su odlični, ali zahtevaju kompletan tretman hijaluronima različite  gustine. Nekada je potrebno tretirati kožu hijaluronima u više slojeva. Veoma je važno da se koristi hijaluron prave gustine, jer se na ovaj način pravi dobra osnova za sve sledeće tretmane koji imaju zadatak da omoguće hijaluronu adekvatnu hidrataciju, bili to
specijalni kozmetički tretmani ili samo dobre kreme. Naravno, ezoterapija  čistim  hijaluronima pravi je hidratantni bum na licu. U ovim godinama koža već gubi na tonusu, pa su potrebni i posebni kokteli za njeno učvršćivanje.
U šezdesetim, ukoliko se do ovog doba nije započela terapija podmlađivanja, još nije kasno, ali su mogućnosti donekle ograničene, jer je mnogo toga propušteno pa i potrebno neko vreme da se koža vrati na adekvatan optimalni nivo. Dobri rezultati su mogući, ali je potrebno strpljenje. Krvni sudovi su rigidniji, veća je mogućnost da se pojave mali hematomi na mestima uboda, ali oni se spontano povlače kroz nekoliko dana.
U sedamdesetim treba biti realan, pa prvo razmisliti o operativnom face liftu ili primeni nekih od trajnih filera, implantata, kako bi se adekvatnije postigao volumen kože koja u  ovim godinama nije samo tanja, već ima i problem s gubitkom i rasporedom masnog tkiva. Liquid lift s hijaluronima odličan je za održavanje postignutog efekta fejs-lifta.
Autor Dr Jasmina Lalošević   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne