Šta su granulomi, i da li mogu nastati od hijaluornskih filera?
Neki hijaluronski fileri sadrže aditive koji bi trebalo da mu produže dejstvo, ali u mnogo slučajeva, baš kao i kod trajnih i polutrajnih filera, dešava se da budu odgovorni za nastanak granuloma. Granulome stvara organizam kad ne prepozna  implantirani  materijal kao svoj, pa se protiv njega bori oblažući ga fibroznim tkivom. Granulomi se poput neravnina mogu palpatorno (dodirom) osetiti pod kožom, a neretko mogu da se vide i golim okom.
Zato se u okviru antiejdžinga, ne koriste se trajni i polutrajni fileri, punjači bora, jer je zadatak jasan: pre svega podmlađivanje kože s ciljem da joj se omogući zdrav izgled.

Šta se dešava kada prođe dejstvo hijalurona, da li je koža lošija nego pre tretmana?
Ne treba se plašiti da će jednom ubrizgani hijaluron ostaviti kožu ispumpanom kada se izresorbuje. Kvalitetni  hijaluron postepeno nestaje jer trpi izovolemijsku degradaciju, a kožu ostavlja zdravom, dubinski ishidriranom i svežom. 

Da li se može preterati sa hijaluronom ?
Za rad s hijaluronom neopohodno je iskustvo. Međutim, ako se i pretera, postoji rešenje u enzimu hijaluronidazi, koji ubrzava razgradnju hijalurona, mada je u većini slučajeva dovoljno samo sačekati nekoliko dana i rešiti eventualni problem masažom ili ultrazvukom.

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne