Šta je hijaluron?  Hijaluronska kiselina je vrsta šećera (polisaharid) koja snažno vezuje za sebe molekule vode i na taj način obezbeđuje raznim delovima tela vlažnost. Hijaluronska kiselina je sastavni deo potkožnog vezivnog tkiva. U koži deluje kao sunđer koji upija vodu, povećava svoju zapreminu, i tako daje volumen neophodan za zdrav, jedar izgled.

Šta se dešava sa hijaluronom tokom starenja? Kada je koža mlada, sadrži obilne količine hijaluronske kiseline. Posle četrdesete počinje smanjena proizvodnja ove supstance u telu, a posledice će početi da se primećuju tek nakon pedesete, u vidu gubljenja tonusa, koža može delovati smežurano, suvo i krto. Nedostatak hijaluronske kiseline tako čini jedan od značajnih uzročnika uvelog i ostarelog izgleda kože.

Ipak, nije starenje jedini faktor koji utiče na razgradnju hijalurona: tu su i spoljni faktori poput UV zraka ili zagađenja.

FILERI 

Kako se hijaluronska kiselina u filerima razlikuje od prirodne u telu? Hijaluronska kiselina u filerima dobijena je fermentacijom u laboratoriji od hijaluronske kiseline koja potiče iz benignih bakterija. Iako nije identična onoj u telu, hijaluronska kiselina u filerima joj je vrlo slična.U vidu prozirnog gela, ona je do te mere slična našoj prirodnoj hijaluronskoj kiselini da je rizik od alergijske reakcije sveden na minimum.

Fileri se razlikuju međusobno po gustini hijaluronskog gela, A svaki brend ima nekoliko namenskih filera: za revitalizaciju kože, za popunjavanje bora, za povećanje usana i za reoblikovanje lica, od kojih je prvi najtečnijeg sastava, a poslednji najgušćeg.

Brendovi se međusobno razlikuju po cross-linked tehnologiji kojom su molekuli povezani, koja određuje mekoću i gustinu gela, a i njegovu trajnost. Kod nas je registrovano više brendova hijaluronskih filera, sa širokom paletom namenskih filera.

Revitalizacija kože

Restylane Vital Light je jedan namenjen za vraćanje hidrobalansa koži, punjenje depoa vode i poboljšanje njene strukture i elastičnosti. Potrebna je početna serija od tri tretmana, i dva do tri tretmana održavanja godišnje.


(Pre i posle revitalizacije lica Restylane Vital filerom)

Juvederm Ultra plus je idealan za popunjavanje dubokih bora, a njegova glatka i meka konzistencija obično se ističe kao njegova prednost u odnosu na druge filere.


(pre i posle revitalizacije kože Juvederm Ultra filerima)

Sjaj kože

Teosyal sada ima filere sa dodatnim aktivnim sastojcima za razne probleme kože, nalik mezoterapijskim koktelima. Najnoviji, Teosyal Redensity, sadrži dermo-rekonstruktivni kompleks amino-kiselina, vitamina i minerala za vraćanje gustine i sjaja koži.

 

(Pre i posle tretmana Teosyal Redensity filerom)

Volumen

Revanesse Redexis je jedini filer koji u hijaluronskom gelu sadrži sephadex biorazgradive čestice koje se nakon dve godine razlože, a za sobom ostave novi kolagen. Idealan za konturiranje lica, recimo jagodica.

 
(pre i posle povećanja jagodica Revanesse Redexis filerom) 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne