Svi ih viđamo: žene koje izgledaju pomalo otečeno u licu, sa potpuno zategnutom kožom bez ijedne borice. Umesto da deluju mlađe i lepše, izgubile su prirodnu fizionomiju lica i deluju ozbiljnije i starije. One su žrtve vlastite zavisnosti od filera, ili preterano revnosnih doktora. U prvom slučaju, žene koje smatraju da je brisanje svake borice apsolutno neophodno čim se pojavi, odlaze po svoju dozu filera i botoksa pre nego što nestane dejstvo prethodnih rezul-tata. U drugom slučaju, reč je ili o neestetskim nazorima doktora koji prepisuje filere, ili o neetičkom postupanju i pohlepi - jer se ove supstance naplaćuju po mililitru. Evo pet pravila kako da izbegnete loš “nafilovan” izgled i da vas vaši fileri zaista podmlade. 

1. Držite se privremenih filera ili presađivanja vlastite masti. Ove dve supstance su biokompatibilne sa tkivom u vašem organizmu i daju prirodniji izgled, s tim što će se privremeni fileri posle nekoliko meseci razgraditi i nestati, dok će mast stariti zajedno sa vašim licem. Za razliku od njih, polutrajni ili trajni fileri se zbog promena fiziologije lica usled starenja u jednom trenutku mogu naći na pogrešnom mestu ili stvoriti grudvice.

2.  Poštujte preporučeni ritam tretmana koji ste dogovorili sa svojim doktorom. Dopunjujte i održavajte rezultate, ali tek kada većina efekata prethodnog tretmana nestane. Ne žurite sa doterivanjem, i ne odlazite u međuvremenu kod drugih lekara na dodavanje filera.

3. Ne tražite od lekara nemoguće. Potpuna korekcija i najsitnijih borica se eventualno može uraditi kod nekih pacijenata, i to samo u prvoj seriji injekcija. U principu se bore ublažavaju i licu dodaje volumen do prirodnog, podmlađenog izgleda.

4. Ne kombinujete filere sa previše drugih tretmana. Fileri se mogu kombinovati sa botoksom, ili laserima, ali ako preterate sa različitim procedurama, lice može promeniti proporcije i izgledati “odrađeno” a ne prirodno.

5.  Tražite da vidite šta vam ubrizgavaju.  Doktor treba da vam pokaže originalno pakovanje supstance koju vam ubrizgava. Samo tako ćete biti sigurni da vam je ubrizgao legalnu i odobrenu supstancu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne