Lifting Zlatnim nitima

Po prethodno obeleženim tačkama u vidu mreže, 24-karatne zlatne niti debljine 0,1 mm provuku se ispod kože. Vidljivi rezultati očekuju se u periodu od nekoliko nedelja do tri meseca, koliko je organizmu potrebno da stvori elastična i kolagena vlakna oko samih niti.
Zlatne niti su ekološki čist materijal koji u organizmu stimuliše stvaranje elastičnih vlakana i na taj način vrši zatezanje kože.
Trajanje procedure i anestezija: Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji i traje do 30 minuta.
Cilj: Zatezanje ne previše opuštene kože lica.
Retke komplikacije: Blagi otoci koji se zadržavaju nekoliko dana i mogu se prikriti šminkom.
Rizici - Mogućnost da se tokom vremena niti pomere i izazovu asimetriju lica
 
LIFTING RUSKIM” NITIMA ("THREAD", "APTOS" ILI "FEATHER" LIFT)

Gruzijski hirurg dr Marlen Salamanidze, 1996. godine je patentirao proceduru liftinga lica polipropilenskim nitima koje na sebi imaju krilca u obliku ribljeg skeleta, a kasnije su takve niti počele da se proizvode pod različitim imenima, pa bez obzira na to da li se postupak zove feather lift (eng. feather=peruška), aptos lift (lat. anti=protiv, ptosis=opuštanje) ilithread lift (eng. thread=niti), reč je o metodi kojom se polipropilenska nit ubacuje ispod kože lica kroz specijalnu šuplju iglu, pa kada igla počne da se izvlači krilca na donjoj polovini niti se rašire i zakače za unutrašnji deo kože i tkiva, a time i deo lica koji želi da se zategne (podigne). Kada dostigne željeni nivo zategnutosti, hirurg pušta konac koji su tada krilcima na gornjoj polovini (koja su suprotno okrenuta od onih na donjoj polovini), zakače za okolnu kožu i ostaje fiksirana na tom mestu. Posle toga nastupaju odbrambeni mehanizmi organizma koji oko niti, kao i oko svakog drugog stranog tela, stvaraju zaštitni omotač od novog vezivnog tkiva koje sadrži kolagen, što doprinosi da taj deo lica postane popunjeniji, čvršći, a koža elastičnija i sa manje bora.

Vreme trajanja intervencije: oko 45 minuta
Trajnost rezultata: oko pet godina, kada se postupak može ponoviti
Rizici: Postoji mogućnost da se cela struktura koju drže niti vremenom spusti, pod uticajem slabljenja tkiva i delovanja Zemljine teže, kao i da dođe do izvirivanja krajeva niti ako su postavljene blizu površine kože ili pak da se plitko postavljene niti vide kao nabori na površini kože.
 


SUTURE
 LIFT 
Najnoviji među nehirurškim fejs-liftinzima  2007. godine usavršio je čuveni španski hirurg dr Havijer de Benito Mora.
– Ovaj metod liftinga je bez modrica, otoka, reza, procedura traje samo 45 minuta, a za tri dana se vide rezultati. Njegove prednosti su i u tome što je rez dug samo jedan centimetar i skriven je u kosi, cena je prihvatljiva, ne mora da se leži u klinici jer se radi u lokalnoj anesteziji. Ova metoda je drugačija, i savršenija od prethodnih sličnih tehnika, specijalne niti se proizvode u USA i odobrene su od FDA; ne treba ih mešati sa aptos, ili contour nitima, jer su rezultati neuporedivi. Ovde je reč o trakciji tkiva, a ne kože, kao što je slučaj kod sličnih ranijih tehnika – objašnjava dr Benito Mora.
Nit se endoskopski uvlači u tri pravca, na njima se nalaze mala „sidra“ koja se zakače za tkivo, nit se zatim zategne i nehirurški lifting je gotov. Karakteristika sature niti je da na sebi nemaju zareze koji oštećuju tkivo, a „sidra“ kojima se zakači i podigne tkivo su biorazgradiva, organizam ih vremenom apsorbuje, ali „čvorići“ fibroznog vlakna sa kolagenom koji su oko njih formirani ostaju, čime i efekat liftinga ostaje.
 Posebna prednosti Silhouette lifta je u tome sto se niti naknadno mogu jos zatezati.
Silouette lift danas ima novu upotrebu sa razgradivim Silouthe Soft razgradivim nitima

Fotografije pacijentkinje pre i posle Suture lifta 
 
Autor Redakcija Estetike   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne