Taj iskonski strah od gubitka svoje ličnosti, od toga da ne prepoznamo svoj lik u ogledalu, sasvim je razumljiv, pogotovo ukoliko smo u mladosti bili zadovoljni svojim licem.
S druge strane, zahvaljujući iskusnom hirurgu koji prepoznaje asimetrije lica, znakove starenja i nivo opuštenosti lica i koji će na osnovu toga odabrati odgovarajuću tehniku, face-lifting vam svakako može doneti potpuno zadovoljstvo.
Prvi i osnovni uslov za to je da se operacijom zadrži prirodnost i identitet pacijenta.

Najbitniji je dobar i kvalitetan pregled, razgovor sa hirurgom na koji način ćete rešiti vaš zahtev za face-lifting. Ukoliko je lice izgubilo jedrinu, šest meseci pre ili nakon liftinga, lice se popunjava sopstvenim masnim ćelijama. Sitne bore i loš kvalitet kože popravljaju se dermoabrazijom, laserom ili hemijskim pilingom. Ove tehnike mogu se uraditi u toku operacije face-liftinga. Takođe, ukoliko u licu i vratu postoji višak masnih ćelija, pre započinjanja operacije višak masti se ukloni liposukcijom.Polovine lica su različite zato što su koštane strukture različite, a samim tim i mišićna masa. Bitan je kvalitet i stepen opuštanja kože, kao i distribucija masnih ćelija na licu. To su osnovni kriterijumi kada odlučujemo koje ćemo tehnike primenjivati da povratimo lepotu lica i vrata.

Kada razmišljamo o idealnoj tehnici koja bi nas u potpunosti zadovoljila, to je upravo ona koja vraća mišiće u njihov prvobitni položaj. Distribucija mišića lica je u nekoliko vektora, mišići se prostiru vertikalno, koso i horizontalno i u tim smerovima se moraju i zatezati. Da bi se obezbedilo i prirodno starenje bez stigmata face-liftinga kao što je efekat ljuljaške, koža mora da prati vektor zatezanja mišića. Shodno tome, formira se tehnika FACE-LIFTING U ŠEST VEKTORA. Mišići i koža koja ih prati pomeraju se u prirodnim vektorima i to obezbeđuje prirodnost nakon operacije, dugotrajnost liftinga, kao i da se proces starenja nastavlja svojim prirodnim tokom. Ožiljci se prave unutar kose, uha, iza uha, tako da su u potpunosti nevidljivi.

Ukoliko pravilno shvatite vaš nedostatak i otkrijete njegov uzrok koji otklanjate na ponuđene načine, bićete vrlo zadovoljni svojim izgledom i hirurgom.
(Fotografije pre i posle fejs lifta, pacijent dr Violete Skorobač)


Kontakt:
www.diona.rs
Sazonova 29
Beograd
Tel: +381 11 244 3002
E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne