Mr sci. med. Dr VIOLETA
SKOROBAĆ AŠANIN

  Bolnica DIONA

KONTAKT:
Bolnica DIONA
Sazonova 29, Beograd
 
+381 11 244 3002
+381 11 244 3152
 
   
 

FAKULTET: Medicinski fakultet u Beogradu

SPECIJALIZACIJA: U Beogradu i po svetskim centrima za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju

MAGISTERIJ:Reimplantacije šake na Institutu za ortopediju i traumatologiju u Beogradu.

KARIJERA:Od 1995. do 2000. godine na Institutu za kardiovaskularnu hirurgiju u Beogradu. 
Od 2000. kao najmlađa i jedina žena u privatnoj praksi plastične hirurgije u Srbiji.

- 2012. izabrana za Nacionalnog sekretara ISAPSA. 

HOBI: Pišem pesme, slikam uljem na platnu, volim i znam dobro da kuvam jela različitih kuhinja, volim da pevam i imam svoj bend.

VIKENDI: Provodim ih sa svojom porodicom i, kao kompaktna sportska družina, klizamo se, igramo košarku, stoni tenis, bilijar, kuglamo se, vozimo bicikl. Naš takmičarski duh ne jenjava ni vikendom.

NAJVEĆI SPORTSKI USPEH: Bila sam prvakinja Beograda u umetničkom klizanju 1984. godine.

IDEALNI GODIŠNJI ODMOR: Pošto sam veliki protivnik estetskih operacija u letnjim mesecima, svoj dvomesečni godišnji odmor provodim u svojoj kući u Stolivu. Probudim se ujutru, uskočim u bazen, isplivam kilometar, doručkujem, prošetam do pijace, igramo bilijar, stoni tenis, odvezem se gliserom s decom i suprugom na lepo usamljeno mesto s čistom morskom vodom, ručamo, igramo odbojku, košarku, a posle večere pročitam dobru knjigu ili igramo svi karte. Ima li idealnijeg odmora? Volim Stoliv!


PODMLAĐIVANJE KRATKIM REZOVIMA

Dosta se govori o nekim specijalnim tehnikama koje se koriste za podmlađivanje – konturiranje, zlatne niti, privremeni lifting… Koja tehnika se pokazala kao najdelotvornija u službi podmlađivanja?
Intervencije i kratke operacije s malim rezovima uvek su interesantne pacijentima jer nemaju dug postoperativni tok, u smislu modrica, otoka... Konturiranje je tehnika koja vraća jedrinu licu, jer se specijalnim pištoljem materijal ravnomerno raspoređuje po površini kostiju lica. Ubacuje se tupom kanilom tako da nema bola, otoka i modrica, radi se u lokalnoj anesteziji, efekat je odmah vidljiv. Pacijentkinje su jako zadovoljne ovim materijalom i tehnikom. Toj grupi zadovoljnih i sama pripadam jer sam se podvrgla toj intervenciji 2003. godine. Ovo je preparat koji se lepi na kost i ne opterećuje muskulaturu dodatnom težinom, niti kasnije otežava lifting. Operacije brzog i kratkog liftinga lica za pacijenta odličan su izbor ukoliko nemaju nerealna očekivanja da će taj efekat trajati 10 godina, koliko traje efekat pravog, ozbiljnog fejs liftinga. Efekat liftinga kratkih rezova 
traje od jedne do tri godine.
 

PRE POSLE   PRE POSLE   PRE POSLE
..... ....

Ono što estetski hirurg ne sme da dozvoli je loš estetski rezultat koji je posledica šablonskog rada, nepažnje ili nedovoljnog znanja i stručnosti.

 

 

SUSRET BRAZISLSKE I EVROPSKE HIRUGIJE U BEOGRADU
Dr Violeta Skorobać-Ašanin dala je najveći doprinos održavanju velikog ISAPS-ovog skupa u Beogradu, 8-10. oktobra ove godine: Brazilian-European Synergy Reshaping the body!

Prvi put Srbija i SRBPRAS (Srpsko udruženje za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju) bili su domaćin jednog međunarodnog skupa plastičnih hirurga prve kategorije, sa predavačima iz Južne Amerike, Evrope i Bliskog istoka. Skup je okupio 25 predavača, među kojima je 13 profesora, a prisustvovalo mu ke oko 200 plastičnih hirurga sa skoro svih kontinenata.

Srbija je ovaj skup dobila zahvaljujući angažmanu dr Violete Skorobać Ašanin, koja je kao nacionalni sekretar ISAPS-a za Srbiju uspela da se na prošlogodišnjem kongresu ISAPS-a u Brazilu, izbori za dobijanje ovog skupa. 
Skup je održan u Hotelu „Hajat”, a operacije sa prenosom uživo preko satelita bile su rađene u Bolnici „Diona”.
Po mišljenju svih prisutnih, ovo je bio jedan od najuspešnijih ISAPS skupova održanih u svetu u poslednjih desetak godina.                              Predavači na skupu dr Violetom Skorobać Ašanin

                              Prenos operacija je praćen sa posebnom pažnjom  

    Dr Mario Pelle Caraveolo (Brazil) i dr Skorobać Ašanin, nakon uspešno završene operacije u Bolnici Diona koje je direktno prenošena učesnicima skupa.

                                               

   Savršena organizacija: Dr Violeta Skorobać Ašanin, dr Lina Trianu (Kolumbija), presedavajuća ISAPS-ovog komiuteta za edukaciju i dr Marjan Novaković, predsednik SRBPRAS-a.   

 


 NEKOLIKO PITANJA ZA DR VIOLETU SKOROBAĆ AŠANINZašto ste se odlučili baš za plastičnu hirurgiju?  
Oduvek sam bila vredan knjiški moljac, zainteresovana za nauku, ali i za umetnost, pa mi se plastična hirurgija učinila kao jedini način da ta interesovanja pomirim u jednoj delatnosti.

Prvi koraci u svetu privatne estetske hirurgije?

Bilo je jako teško umešati se u muški monopol i srušiti predrasude o estetskoj hirurgiji kao muškoj delatnosti. Ipak, mnogo zadatka i izazova koje sam morala da savladam učinili su me još jačom i istrajnijom.

Kakvim ste rezultatima najzadovoljniji?
Kao hirurg zadovoljna sam svim uspešnim operacijama koje prođu bez komplikacija. Estetu u meni raduje kad postignem lep, prirodni izgled, a lekara zadovoljstvo mojih pacijenata.
                           

Da li estetski hirurzi na sebi primenjuju neke zahvate?
Pošto muškarci dominiraju u estetskoj hirurgiji, oni kao takvi smatraju da nemaju  potrebu za ulepšavanjem ili su pak velike kukavice, pa se boje bola.

Da li ste vi korigovali nešto na sebi?
Godinama upražnjavam tretmane Botoxom , punila sam usne, operisala nos, uradila bioplastiku lica. U skladu sa svojim izgledom i željama na sebi ću i dalje raditi sve da zadržim svežinu i lepotu.

Šta vas najviše nervira u estetskoj hirurgiji?
Nervira me i rastuži kad pacijenti zovu telefonom i pitaju samo za cenu, jer ih ništa drugo ne interesuje. Ne znaju da za lošu estetsku intervenciju ne postoji cena i da mogu doći u situaciju u kojoj će zbog loše urađene estetske intervencije poželeti da prodaju sve što imaju kako bi vratili prvobitni izgled. Ali tada je najčešće kasno.

Savet onima koji se dvoume da li da se operišu i gde?
Da ih ne mrzi da prošetaju od hirurga do hirurga, da čuju različita mišljenja, zatim da sednu ispred ogledala i dobro razmisle o svemu i tek onda nazovu bolnicu koja im uliva najviše poverenja i urade to što se s hirurgom dogovore.

Koliko dugo i po čemu pamtite pacijente koje ste operisali?
Imam fotografsko pamćenje i svih svojih pacijenta se odlično sećam, posebno onih netipičnih. Sećam se, recimo, devojčice od 14 godina koja je imala obim u kukovima 156 cm i kojoj sam u dogovoru s njenim internistom, endokrinologom i psihijatrom, uz saglasnost roditelja, uradila ultrazvučnu liposukciju, uklonila 18 kg i vratila joj prirodniji izgled. Sećam se i najstarijeg pacijenta, muškarca od 84 godine, koji je operisao kapke radi ženidbe sa 20 godina mlađom ženom! •
   

 „Pacijenti su deo moga života i deo moje porodice. Uvek se postavljam u njihovu kožu i nikad ih ne ostavljam same. Vezana sam za njih i oni za mene. Vremenom im postanem bliska poput porodičnog lekara, pa šta god da im se dešava, od najbezazlenijih gripova do ozbiljnijih oboljenja, prvo mene obaveste i pitaju za savet šta da rade i kome da se obrate ili me bar čuju „da im ulijem pozitivnu energiju“, kako umeju često da kažu! Zbog te uzajamne ljubavi i razumevanja nikada nisam imala neprijatna iskustava s pacijentima! I zbog toga sam izuzetno srećna!“

   
KONTAKT:
Bolnica DIONA
Sazonova 29, Beograd

+381 11 244 3002
+381 11 244 3152


ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne