Dr spec. NEVENKA DOKMANOVIĆ
Estetski centar SKINMEDIK


KONTAKT:
SKIN MEDIC
Beograd, Admirala Geprata 13
011/66 59 259, 063/37 37 78
www.skinmedic.co.rs
                KONTAKT:            
                  
SKIN MEDIC
 Admirala Geprata 13, Beograd
         011/66 59 259
                     063/37 37  78                
 

Mesto rođenja: Priboj, Srbija

FakultetMedicinski fakultet u Beogradu

Specijalizacija i usavršavanja: 
-Specijalizacija iz dermatovenerologije na Centralnom naučno-istraživačkom Institutu dermatovenerologije pri Ministarstvu Zdravlja Ruske Federacije u Moskvi.
-Subspecijalizacija „Medicinska kozmetologija i estet­ska terapija“ na fakultetu Univerziteta družbi narodov u Moskvi.
-Usavršavanja iz oblasti kozmetologije, der­matologije i dermatohirurgije u Antverpenu, Parizu, Atini i Rimu.
-Aktivno učešće na svim važnijim kongresima u zemlji i svetu.

Karijera: 
Posle usavršavanja i rada na privatnoj klinici u Moskvi, pri povratku u Beograd, 3. maja 2004. godi­ne osnovala sam Estetski centar SkinMedic, prvi koji je na prostorima bivše Jugoslavije počeo da primenjuje mezoterapiju u estetskoj derma­tologiji.
Takođe, prvi na ovim prostorima 2006. godi­ne počinje primenu niskofrekventnog ultrazvuka, u okviru Le PRUS metode oblikovanja tela. Klijenti su nas obavezali da svake godine uvodimo i po jedan novitet u oblasti dermatologije, pa smo 2007. godine počeli sa primenom najnovije generacije lasera za uklanjanje tetovaža, trajne šminke i hiperpigmenta­cija, a 2008. i za trajnu epilaciju neželjenih dlačica. 2009. uvodimo i potpuno nove principe aplikacije hijalurona u bore, usne, i tehniku "bioarmiranje". Primenjujemo inovativne načine aplikovanja botoksa, za prirodan, sofisticiran izgled.

 

Šta smatra za prelomni trenutak u svojoj karijeri, odnosno, šta je presudno uticalo da se kao dermatolog posveti kozmetologiji i anti aging procedurama? 
- Kozmetologija je moja nadogradnja kao dermatologa 21-og veka. I upravo zahvaljujući tome što sam dermatolog na raspolaganju mi je širok dijapazon medicinskih tehnika u cilju rešavanja problema, bilo da su zdravstveni ili estetski.

Koji svetski stručnjak je na nju ostavio najači utisak i od koga je najviše naučila? 
- Pre svega dr Olga Seljanina, vodeći svetski stručnjak u oblasti mezo­terapije, nesebičan profesor i izvor pozitivne energije, koja mi je usa­dila ljubav ka ovoj grani estetske dermatologije. U dermatohirurgiju me je uveo prof. Stefano Verardi sa Rimskog Univerziteta. Sve tajne hijalurona sam otkrila zahvaljujući dr Danielu Regazziniju, hirurgu iz Brazila. I naravno, na početku svega, nesebično su delili svoja znanja sa nama prrofesori Medicinskog fakulteta u Beogradu. Tu smo svi dobili odskočnu dasku za svoja usavršavanja po svetu.

Kako bi definisala lepotu i kom idealu lepote teži kao ličnost (žena) i kao ekspert? 
- Lepota su prirodne crte lica. Zbog toga su i najpopularnije estetske metode mezoterapija, fileri i botoks, jer mi kao lekaru dozvoljavaju da ispoštujem pacijentovu prirodnu simetriju i lepotu - da moji pacijenti budu vidno podmlađeni, ali prepoznatljivi!

Kako komentariše stav da „prirodna lepota nema zamenu!“ 
- Pre svega prirodu treba i poštovati, ne izlaziti iz estetskih okvira koje priroda podrazumeva. Samo u tom slučaju nećemo izgledati „urađe­no“. Zar nije čudno videti muškarca od 50 godina bez bora? Zar ne viđamo svaki dan mlade devojke koje su toliko urađene da izgledaju starije od svojih majki? Lice sa previše intervencija koje ne poštuju prirodu, najčešće izgleda starije nego što stvarno jeste.

Na koje zahteve pacijenata ne pristaje? 
- Ne pristajem da radim predimenzionirane usne. Ne pristajem da radim bilo koju estetsku proceduru za koju smatram da je suvišna i nepotrebna.Ne pristajem da radim sa pacijentima čije su prve rečeni­ce usmerene ka omalovažavanju mojih kolega.


Dr Nevenka Dokmanović je l
icencirani je edukator za prime­nu mezoterapije u estetskoj dermatologiji. Do danas je obučila oko 200 lekara za primenu ove metode u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, i predsednik je Društva mezoterapeuta Srbije. Takođe, licencirani je edukator u oblasti hemijskih pilinga, filera (hijaluron) i botulinum toksina. Estetski je savetnik Modnog studija „Click“ (www.ms-click.com).

PROČITAJTE ŠTA JE DR DOKMANOVIĆ PISALA O...
 

-  Mezonitima 

-  Crvenilu na licu

-  Mladeži keratoze - šta sa njima

-  Akne i ožiljci od akni - kako ih rešiti

-  Fleke na koži - rešenja 

-  3D podmađivanje - bez hirurgije 

-  Mezodisolucija - protiv masnih naslaga 

-  Biorevitalizacija filerma na bazi hijalurona 

-  Mezolifting - lifting bez hirurgije 

-  Lipoliza protiv masnih naslaga 

 

                                                                                              
SKIN MEDIC
 Admirala Geprata 13, Beograd
         011/66 59 259
                     063/37 37  78                

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne