Dr spec. IGOR RISTIĆ
Centar za dentalnu estetiku i implantologiju CDEI

KONTAKT:
Centar za dentalnu estetiku i implantologiju
CDEI
Beograd, Cvijićeva 38


011/ 2766 992, 060 3368 478

www.drristic.com 

U suštini svakog stomatološkog tretmana leži dugotrajno planiranje, razgovor s pacijentom tokom celog tretmana i uključivanje celog tima. Samo tako mogu ispuniti očekivanja pacijenta i postići rezultate kojima smo svi zadovoljni. 

 

MESTO ROĐENJA: Novi Sad

OBRAZOVANJEX beogradska gimnazija, Stomatološki fakultet u Beogradu;  Specijalista stomatološke protetike, od 1998. godine specijalizacija na VMA. 

POSTSPECIJALISTIČKO USAVRŠAVANJE:
Univerzitetska klinika u Ulmu, kod prof. Hallera iz domena izrade estetskih nadoknada, renomirane švedske kompanije NobelBiocare iz oblasti implantologije

Klinički konsultant i demonstrator kompanije 3M ESPE od 2002. godine. 

Dalja usavršavanja usmerio je u pravcu adhezivne stomatologije, savremenih rekonstruktivnih materijala i tehnologija iz oblasti estetske i komjuterizovane stomatologije.

Autor je i koautor brojnih stručnih radova i prikaza slučajeva objavljenih na kongresima i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu.

Dalja usavršavanja usmerio je u pravcu adhezivne stomatologije, savremenih rekonstruktivnih materijala i tehnologija iz oblasti estetske i komjuterizovane stomatologije.

ČLANSTVO U STRUČNIM UDRUŽENJIMA:

ESCD - Evropsko drustvo za Kozmetsku stomatologiju gde obavlja funkciju Country chairman-a.
Član i jedan od osnivača Akademije za Estetsku stomatologiju Srbije
Sekcija za stomatološku protetiku SLD
Balkansko udruženje stomatologa
Evropsko udruženje za estetsku stomatologiju.

TRENUTNI ANGAŽMAN
Od 1999. godine vlasnik privatne stomatološke prakse 
Centar za dentalnu estetiku i implantologiju CDEI u Beogradu

 


PRE POSLE   PRE POSLE   PRE POSLE
..... ....

Svoj posao doživljavam kao spoj umetnosti, nauke i veštine. Kad se tome doda i mašta, mogućnosti su beskrajne. Zato mi je najveći izazov rečenica: "Doktore, želim da uradim totalnu rekonstrukciju, ali da se ne vidi i da bude što prirodnije!

 

Stomatologija kao izazov. Kada sam diplomirao nisam ni pomišljao u kom će se pravcu i kojom brzinom stomatologija razvijati. To je još bilo vreme kad se kod stomatologa išlo samo kad zub zaboli, a anestezija bila – privilegija. U zemlji nije bilo potrebnih materijala za rad. No, danas se to ubrzano menja. Ulazak savremenih tehnologija, materijala i kompjutera u naš svakodnevni rad trajno me je zarazio virusom želje za stalnim napredovanjem. S tim ciljem redovno odlazim na različita usavršavanja i na taj način sâm sebi stalno podižem lestvicu u kliničkom radu… 

Timski rad. Moja preokupacija je estetska i restorativna stomatologija, a uža specijalnost keramički materijali i adhezivna stomatologija. To je polje koje se uz implantologiju najdinamičnije razvija. Moj rad karakteriše potpuni timski pristup. Pacijent meni daje zadatak, a ja ga prosleđujem ostalim članovima tima: implantologu hirurgu, ortodontu ili zubnom tehničaru i konzilijarno donosimo odluku. Ne postavljam se ispred njih, više sebi ličim na dirigenta. Tako se rađaju i bolje ideje, a specifični problemi pacijenta bivaju sagledani iz svih uglova. Ipak, završni rad je moj i nosi moj potpis. Uveren sam da je to pravi pristup. Ponosan sam na svoj tim.


Estetska stomatologija.
Dokazano je da osobe s lepim i zdravim zubima ili osmehom izazivaju povoljniji prvi utisak kod nepoznatih ljudi, što je važno u socijalnoj i poslovnoj komunikaciji. Napretkom tehnologije uspeli smo da sve materijale koji nisu u boji zuba potpunosti izbacimo iz upotrebe, što su pacijenti dočekali s odobravanjem. Implantati su od eksperimenta i kontroverzne metode postali prvi izbor za nedostatak makar jednog zuba. Proteze nisu više ničija sudbina. Pacijent za samo sat vremena beljenjem može značajno popraviti boja zuba. Neatraktivan a zdrav zubni niz pretvaramo u savršenstvo uz pomoć keramičkih faseta i minimalnih preparacija. Ranije su se iz tih razloga radile krunice.

Sve je moguće uraditi. Prvo pravimo fotografije celog lica i osmeha i razgovaramo sa pacijentom o njihovim željama. Posle detaljnog pregleda sagledavamo mogućnosti: dobra vest je što je danas skoro sve moguće uraditi, samo je pitanje koliko je pripremnih postupaka potrebno izvršiti, hirurških, ortodontskih, parodontalnih... do finalne restauracije. Određene situacije često zahtevaju izradu privremenih nadoknada koje pomažu u definisanju definitivnih. Bitno je da pacijent zna šta će dobiti na kraju. Nekad od prvog pregleda do definitivnog rada prođe i po godinu dana, a nekada mnogo manje.
Iskreno, najveći izazov mi je rečenica: Doktore, ja bih da uradim totalnu rekonstrukciju, ali ne bih da se vidi i želela bih da bude što prirodnije!

 

 Najlepša stvar u našem poslu je momenat suočavanja pacijenta s novim izgledom. Tada dobijete najiskreniju reakciju koju je teško sakriti. Tada padaju sve distance i uzdržanost. Osmeh je širok i govori sve. Neretko usledi zagrljaj ili poljubac!

KONTAKT:
Centar za Dentalnu Estetiku i Implantologiju
CDEI
Beograd, Cvijićeva 38

011/ 2766 992
060 3368 478

www.drristic.com 
 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne