Mr sci. med. dr OLIVERA PARTONJIĆ LAZOVIĆ

    Ordinacija OPAL

KONTAKT:  
Ordinacija OPAL

Bulevar Kralja Aleksandra 280, Beograd 
 
+381 11 38 08 309

+381 63 306 992; +381 69 308 8311
www.opal.rs 
     
   

FAKULTET: Medicinski fakultet u Beogradu.

SPECIJALIZACIJA:
-
Magistarske studije iz oblasti vaskularne hirurgije.
-Specijalizacija iz plastične i rekonstruktivne hirurgije.
-Učesnik je mnogobrojnih kongresa i seminara širom sveta.
-Završila je mnogobrojne kurseve iz oblasti anti-aging medicine (Pariz, Monte Karlo, Istambul, Berlin)

 

ESTETSKA HIRURGIJA I ANTIAGING PROCEDURE: 
Pored intervencija iz oblasti estetske hirurgije i anti aging medicine  (mezoterapija, lipoliza, botoks, fileri), bavi se oblikovanjem tela primenom ultrazvučne vakumske kavitacije, što predstavlja naprednu tehnologiju u oblasti odstranjivanja masnih naslaga bez hirurškog reza (sigurna i bezbedna alternativa liposukciji).
                                POVEĆANJE GRUDI: ŠTA MORATE DA ZNATE?

  • Žena koja želi da operativno poveća grudi mora aktivno da učestvuje u svim fazama, od prvih konsultacija sa izabranim hirurgom, do poštovanja postoperativnog režima koji će joj biti preporučen po iozlasku iz bolnice. 
  • Kada planirate ugradnju implantata, važno je da se uzmu u obzir vaše želje i mere tela. Cilj je da se postigne rezultat u skladu sa postojećom anatomijom grudi i telesnim proporcijama. U procesu odlučivanja morate zauzeti aktivan stav, dakle ne smete prepustiti da hirurg sve odluči „jer on najbolje zna”, što se često dešava u praksi. Hirurg sigurno zna bolje od vas sve u vezi sa povećanjem grudi, ali on nije tumač vaših želja, pa je izuzetno važno da se uključite u donošenje svih odluka, posebno onih koje se tiču veličine i profila implantata.
  • Danas postoji više mogućnosti da grudi i nakon povećanja deluju prirodno i lepo. Zato je pitanje izbora lekara, ali i vrste implantata, od izuzetne važnosti.
  • Pri izboru veličine implantata morate da vodite računa o čitavom nizu faktora, a najvažniji je količina kože i tkiva u vašim dojkama jer od toga zavisi da li se implantat može postaviti ispod tkiva ili se mora izabrati opcija ispod mišića.  
PRE POSLE   PRE POSLE   PRE POSLE
   

Estetski hirurg zna više od vas o mogućnostima operacije, pa ga saslušajte; hirurg, međutim, nije tumač vaših želja, pa aktivno učestvujte u odlučivanju o budućem izgledu vašeg lica i tela, prilikom konsultacija pre operacije.

 

 

 
PRP metoda za podmlađivanje i revizalizaciju kože funkcioniše na principu biostimulacije ćelija kože plazmom izdvojenom iz krvi pacijenta, koja sadrži i faktor rasta.
Plazma koja se dobija kao centrifugat pacijentove krvisadrži puno trombocita (krvnih zrnaca), a samim tim i puno faktora rasta koji stimulišu procese regeneracije kožnih ćelija. Pošto je u pitanju plazma samog pacijenta, metoda je potpuno bezbedna, jer nema mogućih alergijskih i drugih imunoloških reakcija.
Od pacijenta se uzima 20 ml krvi i postupkom centrifugiranja izdvoji setrombocitni deo plazme koji sadrži faktore rasta. Postupak se izvodi u operacionoj sali i traje 10-15 minuta. Tu plazmu zatim ubrizgavamo u pacijentovu kožu intradermalnim injekcijama ili tehnikom mezoterapije. Plazma stimuliše ćelije kože da se regenerišu i ponovo izgrade mlado kožno tkivo.
Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji, a po želji pacijenta i u narkozi.
Rezultati mogu biti vidljivi već nakon nedelju dana. Ako želimo da dodatno poboljšamo rezultat, postupak može da se ponovi za dva meseca.
 
Efekti PRP metode
–u kombinaciji sa filerima ili mezoterapijom daje odlične rezultate, a u kombinaciji sa radiofrekventnim liftingom odlično rešava problem podočnjaka.
–koža se revitalizuje, postaje glatkija, dobija ravnomerniju boju
–koža postaje zategnutija i elastičnija,sitne bore nestaju, a dubljepostaju ublažene
–pospešuje se i proces zaceljivanja nakon estetskih intervencija ili povreda, sveži ili stari ožiljci postaju manje vidljivi i sličniji normalnoj koži
–u određenom procentu povlače se i strije, sveže akne se umiruju, a ožiljci od akni se smanjuju.
 
Kome se preporučuje PRP?
–PRP metodu mogu da koriste i pacijenti kojima je potrebno samo osvežavanje lica, a koji ne žele nikakav znak na licu koji ukazuje na to da je rađena neka intervencija.
–pacijenti sa znacima starenja kože (bore, borice, opuštena koža, smanjena elastičnost kože)
–kombinacija PRPsa graftovima masnog tkiva kod pacijenata kod kojih je uzrok starenja lica atrofija tkiva u potkožju i dublje, osvežava lice i postiže delimični efekat liftinga, bez ikakvih rezova i ožiljaka
–kod pacijenta koji su imali estetske intervencije ili povredeubrzavaju se regeneracija kože i proces zarastanja.
 
U Ordinaciji OPAL tretman podmlađivanje lica PRP metodom uradila je i Divna Karleuša, majka naše popularne pevačice Jelene, koja je sve vreme tremana pravila majci društvo.
 
PRP metoda: ZA PODMLAĐIVANJE LICA, LEČENJE ĆELAVOSTI I UKLANJANJE STRIJA 
PRP metoda za podmlađivanje i revizalizaciju kože funkcioniše na principu biostimulacije ćelija kože plazmom izdvojenom iz krvi pacijenta, koja sadrži i faktor rasta. Pošto je u pitanju plazma samog pacijenta, metoda je potpuno bezbedna, jer nema mogućih alergijskih i drugih imunoloških reakcija. Plazma stimuliše ćelije kože da se regenerišu i ponovo izgrade mlado kožno tkivo.
Efekti PRP metode:
– u kombinaciji sa filerima ili mezoterapijom daje odlične rezultate, a u kombinaciji sa radiofrekventnim liftingom odlično rešava problem podočnjaka. 
– koža se revitalizuje, postaje glatkija, dobija ravnomerniju boju
– koža postaje zategnutija i elastičnija,sitne bore nestaju, a dublje postaju ublažene

JELENA KARLEUŠA U NJENA NAJDRAŽA ESTETSKA HIRUGINJA

Pre izvesnog vremena kao bomba je odjeknulo priznanje Jelene Karleuše da je imala izuzetno komplikovanu operaciju grudi i da joj je tom prilikom tim hirurga, na čelu sa dr Oliverom Partonjić-Lazović, bukvalno spasao život.

– Imala sam tešku operaciju, ali, srećom, sve se dobro završilo. Bila sam u odličnim rukama naših najpriznatijih hirurga, na čelu sa mr dr Oliverom Partonjić-Lazović – otkrila je Jelena. 
– Zamenili su mi oštećene implantate u grudima koji su mi ozbiljno narušili zdravlje i oštetili levi grudni mišić, pa je on morao da bude delimično uklonjen. Presrećna zbog činjenice da moje grudi sada izgledaju prelepo i što je ono najgore iza mene... 
 
Bilo kako bilo, dr Olivera je bila u prilici da zamenom implantata spreči mnogo ozbiljnije komplikacije, a da novim implantatima sačuva estetski izgled grudi. Ona kao lekar o toj operaciji ne voli da priča, jer poštuje kodeks privatnosti svojih pacijenata, pa ni posle Jelenine javne ispovesti nije postupila drugačije Na mnogobrojna pitanja i molbe novinara da detaljnije objasni šta je bilo u pitanju, samo odgovara:
– Tačno je da je Jelena u mojoj klinici uradila operaciju grudi koja je trajala punih šest sati. Operacija je urađena iz zdravstvenih razloga. 

A na pitanje da li je Jelena kod nje radila još nešto, kaže…
– Iako me mnogi pitaju i misle drugačije, sve na njoj je dar majke prirode i majke Divne, moje prijateljice! Žene, ali i muškarci, svakodnevno dolaze na moju kliniku i donose Jecine slike. Žele stomak, grudi, usne, nos i jagodice iste kao njene, ali ipak je najveći hit njena guza… Iako se svi razočaraju kad im kažem da je na Jeleni sve pravo, obradujem ih činjenicom da i oni mogu da dobiju vrhunske rezultate uz pomoć plastične hirurgije – završava dr Olivera i ponavlja da je na Jeleni sve prirodno – sem njenih grudi. 

 

POVEĆANJE I OBLIKOVANJE USNANA FILERIMA 
Usne su složena trodimenzionalna struktura koja je važna i neophodna pri ishrani, govoru, osmehu i smejanju, poljupcu i izgledu. Poželjno je da usna izgleda dobro, kako u miru, tako i u pokretu, spreda, iz poluprofila i iz profila. Prateći prirodne odnose između gornje i donje usne, kao i proporcije između usana i ostalih delova lica, i lica u celini procesom ubrizgavanja filera u potkožno tkivo usana moguce je postići različite efekte podebljanja i uvećanja usana.

                                                                 
                                                               KONTAKT:
                                                          Ordinacija OPAL

                                          Bulevar Kralja Aleksandra 280, Beograd 
                                                           
                                                           +381 11 38 08 309

                                             Mob.+381 63 306 992; +381 69 308 8311
                                                             www.opal.rs    
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne