Osim degenerisanog vezivnog tkiva, pojava celulita ima veze i sa poremećajem metabolizma i hormonskim disbalansom. Cilj mnogih terapija je ubrzanje metabolizma masti i njeno što brže izbacivanje iz organizma.
U tretmanu celulita, antiage tretmani nude raznolika rešenja, od energija koje se isporučuju u kožu (radiofrekventne struje, ultrazuvk i sl.) koje razbijaju masne ćelije i zatežu vezivno tkivo, do injekcija kojima se ubrizgavaju supstance koje imaju isti taj zadatak: masne ćelije se razbijaju a koža jača. Izdvojili smo za vas najzanimljivije tretmane iz naših ordinacija.  

STRUJE I RADIOTALASI

Vela Smooth je tokom poslednjih nekoliko godina postao jedan od vodećih aparatnih tretmana za oblikovanje tela. Objedinjavanje višestrukog dejstva različitih energija (laserske i radiotalasa) ono je što ovaj aparat čini izuzetnim. Masaža rolerima, poput onih u LPG aparatu, ubrzava cirkulaciju, infracrvena svetlost greje potkožno tkivo i ubrzava topljenje masti i smanjenje masnih ćelija, a radiofrekventne struje jačaju vezivno tkivo.

(Ordinacija Aesthetic Med Lalošević slika dole iy ordinacije Lalo[evi) 


Kombinacija radiotalasa i ultrazvuka snažno deluje na suštinske uzroke celulita. Na početku tretmana ultrazvukom se mehanički deluje na potkožno masno tkivo čime se omogućava razdvajanje grupisanih masnih ćelija i povećava propustljivost njihovih opni. Slede radiotalasi koji svojim toplotnim dejstvom pokreću metabolički proces razgradnje triglicerida na vodu, glicerol i masne kiseline. Voda i glicerol se eliminišu preko bubrega, a slobodne masne kiseline preko jetre gde se dalje metabolišu i pretvaraju u energiju.

(Shen Medical Spa centar, Beograd, fotografije pre i posle tretmana'u Shen centru dole)
 

 ULTRAZVUK

 PRUS je aparat koji omogućuje dobru dijagnostiku utvrđivanjem odnosa masnog i mišićnog tkiva, a u tretmanu kombinuje lipolitički ultrazvuk i depresomasažu kojom se deluje na limfne čvorove i ubrzava drenaža. Tretmanom Prus aparatom postiže se i pojačana prokrvljenost tkiva, razlaganje masti i međućelijskog gela i njihovo brže izbacivanje. (Ordinacija SkinMedic / fotografija dr Dokmanović sa Prus aparatom - dole)

Ultracontour

Aparat ima opciju fokusiranja ultrazvuka na različite dubine, tako da se može koristiti za tretiranje masnih naslaga radi oblikovanja figure, ili pliće, za tretman celulita. Ultracontour dejstvom ultrazvuka izaziva raspadanje masnih ćelija, a u sledećoj fazi tretmana daje snažan podsticaj drenaži kako bi se oslobođena mast što pre izbacila iz organizma. (AntiAging centar, Zemun - na slici dole, dr Jasmina Vikalo radi tretman Ultracontour aparatom)

 

Kavitacija

Kavitacija se bazira na dejstvu niskofrekventnog ultrazvuka kojim se ciljano deluje na masne ćelije. Iz razbijenih masnih ćelija masnoća u formi triglicerida odlazi u međućelijski prostor gde se ponovo razlaže i metabolizuje preko jetre. Deo razložene masnoće je potrebno sagoreti vežbanjem da ne bi ponovo napunile masne ćelije na drugim delovima tela. (Ordinacija Opal, Beograd)

 

Mezokavitacija

Mezokavitacija je kombinacija kavitacije i aparatnog potiskivanja mezoterapijskih medikamenata u dermis. Aktivne supstance mezokoktela za zatezanje kože i smanjenje celulita prenose se na dubinu od četiri mm, naizmeničnom promenom propusnih kanala ćelije. Istovremeno, kavitacijom se smanjuju lokalizovane masne naslage. (Ordinacija Medica Aesthetica, Beograd)

INJEKCIONI TRETMANI

CO2 – karboksiterapija

Jednostavan, a tako efektan tretman. Ubrizgavanje sterilnog ugljen-dioksida malim iglicama dovodi do snažne reakcije tkiva, dovođenja velike količine sveže krvi i kiseonika, čime se postiže poboljšanje stanja tkiva. Ubrizgavanjem CO2, takođe, pucaju masne ćelije, bez oštećenja drugih tkiva. (Ordinacija Delta Estetika, Beograd)

 

Mezoterapija

U prvoj fazi tretiranja celulita primenjuju se kokteli koji ubrzavaju mikrocirkulaciju. U drugoj fazi, kokteli koji razgrađuju obolelo vezivno tkivo koje gradi celulit, i u trećoj primenjuju se lipolitici koji ubrzavaju razgradnju masnih ćelija. Sve tri faze se rade u okviru jednog tretmana kako bi se zatvorio ceo ciklus borbe protiv uzroka celulita. (Ordinacija SkinMedic)
 


 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne