Najnovije metode za tretiranje celulita najviše pažnje posvećuju elastičnim vlaknima koja vezuju površinu kože za mišiće i koja sa gubitkom elastičnosti gube i mogućnost da prate promene unutar kože. Tako, u slučaju povećanja volumena ispod površine kože ona čine da koža izgleda kao da je tapacirana.

Za sada, jedini način borbe protiv ovih vlakana jeste – njihovo presecanje.

Anatomija celulita

Na površini kože je epiderm, ispod njega je donji sloj kože, derm, a ispod njega su krvni sudovi, znojne žlezde, folikuli dlake i vezivno tkivo. Neravnine na površini kože su upravo izazvane ovim vezivnim vlaknima koja kožu vezuju za mišić ispod nje, sa masnim tkivom zarobljenim između njih. Kako se u masnim ćelijama akumulira masnoća, tečnost i toksini koji izazivaju inflamaciju, ona bubri i potiskuje kožu naviše, dok je ova duga, tvrda vlakna povlače nadole. Ova hronična upala masnog tkiva je zapravo celulit.

Laseri i skalpel

Pošto su elastične niti te koje su najviše krive za neravnine na koži, za sada je jedini način da se one tretiraju invazivan – presecanje. Pre nekoliko godina je ova ideja predstavljena prvi put – kroz mali rez na koži hirurg je uvlačio iglu i kidao ova vlakna. Tretman nije ušao u široku upotrebu, ali laserska varijanta koju nudi aparat Cellulaze je vrlo brzo postala hit. U okviru ovog tretmana kroz prorez na koži uvodi se laser koji topi mast u septama u kojima je zarobljena, a potom i toplotnom energijom kida elastična vlakna i, kako kažu u firmi Cynosure, proizvođaču ovog aparata, treće dejstvo je podsticaj regeneracije vezivnog tkiva. Cena ovog tretmana u Americi je od pet do sedam hiljada dolara.

 RF struje
Terapija koja mnogo obećava je laser uz radiofrekventne struje. Sistem koji kombinuje RF struje, infracrvenu svetlost i masažu Vela Smooth i Vela Shape nakon serije tretmana znatno poboljšava izgled kože zahvaćene celulitom, a rezultati traju mesecima (čuvena američka Mayo klinika navodi da je to period od šest meseci).

 

Vela pre tretmana Vela posle tretmana

Mezoterapija

Ubrizgavanje rastvora sa lipoliticima, enzimima, biljnim ekstraktima i mineralima u zonu zahvaćenu celulitom pomaže jačanju kože i njenom lepšem izgledu.

 Jedno organsko rešenje

Bilo koji preparat da odaberete, upotpunite ga detoksikacijom, kretanjem i limfnom drenažom. Poželjno je da radite jednom do dva puta nedeljno piling kože kako biste pospešili upijanje sastojaka iz krema.

A za one koji žele da se protiv celulita bore dugoročno i na zdrav način, najbolji izbor je organski. Weleda ima sjajan trio proizvoda od breze: sok, ulje i piling. Sok pročišćava organizam iznutra, piling pročišćava kožu i priprema je za bolju apsorpciju sastojaka, a ulje nanosite dva puta dnevno na vlažnu kožu širokim pokretima od stopala ka gornjem delu tela, jer se tako podstiče drenaža.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne