Rezultati - Izbeljivanjem se boja zuba ne samo posvetljuje za nekoliko nijansi, nego se i ujednačava, pa nema tamnih senki koje daju zamućen izgled zuba.

Procedura je takva da stomatolog najpre na vaše zube nanosi gel na bazi peroksida, štiteći desni gumenim štitnikom. U sledećoj fazi iskoristiće lampu za beljenje ili laser što će doprineti da izbeljivač prodre dublje u zub.

Fleke - Izbeljivanjem vaši zubi mogu dobiti prvobitnu originalnu boju, otklanjanjem mrlja i fleka od hrane, pušenja i sl., ali se mogu izbeliti i za nekoliko nijansi više od boje vaših zuba.

Izbeljivači za kućnu upotrebu sadrže manji procenat peroksida (obično je maksimalno šest procenata), pa su manje efikasni, potrebno je dugo ih koristiti pa opet ne mogu dati belu boju kao kada se rade profesionalni tretmani. Kućni izbeljivači mogu, međutim, poslužiti da sačuvate boju postignutu u ordinaciji. 

Primeri:
 
Pre i posle beljenja zuba u ordinaciji Medenta.

Dr Tanja Savić: "U „Medenti“ beljenje zuba radimo jednostavno,  ZOOM tehnologijom. Zubi za 60 minuta postaju belji za 7-10 nijansi . Efekat izbeljivanja traje godinama. Najvažnije od svega je da ZOOM aparat i ZOOM gel ne oštećuje zubnu gleđ, niti na bilo koji način mogu ugroziti zdravlje zuba.
 
Pre i posle beljenja u ordinaciji "Dr Cabunac"

Dr Jovan Cabunac: "Bleaching, beljenje zuba, je hemijska procedura kojom se providni gel nanosi na spoljnu površinu zuba i posvetljava izuzetno jakim svetlom (specijalno konstruisane lampe ili laser za bličing). Svetlo omogućava gelu da prodre kroz gleđ zuba uz efekat beljenja. Ova procedura u našoj ordinaciji radi se laserom (i tad traje jedan sat) ili lampom (traje dva sata). Nakon beljenja zuba laserom manja je osetljivost, a efekti su bolji. 
Rezultati mogu trajati od jedne do nekoliko godina, u zavisnosti od navika pacijenta (treba izbegavati nikotin, jako obojenu hranu i pice). 

 
Kontakt
www.cabunac.com
Nušićeva 5 (ulaz iz Čumićeve 1)
Beograd
Telefon: +381(0)11 334 88 18
+381 (0)60 334 88 18

 


 

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne