Osmeh kakav danas svi žele je - svetao, zdrav i svež! Kao stomatolozi 21. veka u mogućnosti smo da koristimo čitav niz novih sredstava i metoda za poboljšanje izgleda naših pacijenata. Mnogi pacijenti zadovoljiće se samo jednim od najjednostavnijih i najčešćih tretmana u estetskoj stomatologiji. To je beljenje zuba.

Naši zubi tokom godina postaju tamniji. Kafa, čaj, gazirana pića s veštačkim bojama, crno vino i cigarete samo su neke od mnogih namirnica koje svakodnevno unosimo, a koje doprinose promeni boje zuba. Stalni zubi imaju tamniju, žuću boju od mlečnih, a izloženi mehaničkim i termičkim uticajima vremenom abradiraju, u gleđi se formiraju sitne pukotine i postaju još tamniji.

Beljenje zuba predstavlja polaznu tačku svakog estetskog tretmana.

Laseri i UV lampe za izbeljivanje: Na zube se prethodno nanese gel za izbeljivanje, rastvor karbamid-peroksida ili vodonikperoksida, koji u interakciji s tvrdim zubnim tkivima podstiču reverzibilni oksido-redukcioni proces, menjajući boju gleđi i dentina u svetliju.
Intervencija se sprovodi u dva do tri intervala od po 10 minuta, a za to vreme pacijent može udobno da se opusti.
Ceo tretman je bezbolan, protiče bez anestezije i neprijatnih zvukova, često uz omiljenu muziku ili film.
Postignuti rezultati beljenja trajaće i više godina ukoliko pacijent izbegava namirnice koje prebojavaju zube.
Pre beljenja neophodno je da se saniraju svi karijesi, osetljivost zuba i eventualne upale desni i da se ukloni kamenac, kofeinske i duvanske naslage. Tada će stomatolog podrobno proučiti uzrok prebojenosti zuba, i odlučiti da li je potrebno kraće kozmetsko beljenje svih zuba ili samo određenog zuba zbog prebojenosti usled devitalizacije.
"Tetraciklinska prebojenost"
Generacije s kraja 60-ih često pate i od tetraciklinske sivkaste prebojenosti. U tom slučaju potrebno je više upornosti, ali su rezultati za pacijenta iznenađujući.
Treba napomenuti da postojeći ispuni ili krune na zubima neće promeniti boju i da je potom često indikovana njihova zamena ukoliko su u vidljivoj zoni.Kontakt
www.drristic.com

Cvijićeva 38
Beograd
Tel.+381 11 2766 992
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


 


Autor Dr Igor Ristić   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne