LICE: remodeliranje i smanjenje bora 

Foto-starenje dolazi s gubitkom elasticnosti i s pojavom bora, uz istanjivanje kože, gubitak masnog tkiva i jedrine. Ovi efekti rezultat su gubljenja fibroblasta i usporavanja njihove metabolicke funkcije i deobe. Ovakvi fibroblasti proizvode defektan kolagen, a ukupna kolicina kolagena i elastina rapidno opada. Zajednicko dejstvo radio-talasa i ultrazvuka dovodi do mehanickih promena na kolagenim vlaknima.
Time otpočinje prirodni proces obnavljanja i aktivacije fibroblasta na nivou papilarnog derma, uz jacanje kapilarnog krvotoka. Debljina kože i broj elasticnih i kolagenih vlakana raste, pa se strukture kože obnavljaju, bore redukuju, koža se zateže i reoblikuje lice, a ten postaje baršunast. Odlicne rezultate daje u zoni gornjeg i donjeg kapka, oko usana, u zoni podvaljka, vrata i cela i nazolabijalnih brazdi.Za postizanje dugotrajnih rezultata potrebno je uraditi od cetiri do šest tretmana, na 7-10 dana.


TELO: smanjenje obima i reoblikovanje
Stvaranje celulita i masnog tkiva je dugogodišnji proces, a nastale promene teško se mogu brzo i lako popraviti. One su posledica nakupljanja triglicerida u mastocitima, koji se vremenom šire i grupišu u lobule povezane fibroznim tkivom.  Tretman pocinje ultrazvukom koji mehanicki deluje na potkožno masno tkivo, omogucava separaciju grupisanih masnih celija, delujuci na fibrozno tkivo koje ih okružuje i istovremeno povecava propustljivost zidova masnih celija. Ovim je omoguceno da u nastavku tretmana toplotni ucinak radio-talasa bude bolji, RF struja prodire u najdublje slojeve potkožnog masnog tkiva, pokrecuci metabolicki put razgradnje triglicerida.  Oni se razlažu na vodu, glicerol i masne kiseline. Voda i glicerol se eliminišu preko bubrega, a slobodne masne kiseline preko jetre gde se dalje metabolišu i pretvaraju u energiju. Na ovaj nacin se ubrzava metabolizam. Dobijeni rezultati – smanjenje obima, uklanjanje masnih naslaga i redukcija celulita na telu – vidljivi su i dugotrajno održivi. Ujedno, dolazi do zatezanja i bolje teksture kože. 

Kliničke studije rađene na 60 dobrovoljaca pokazale su da pojedinačni tretman u proseku rezultira smanjenjem obima za 1,2 cm u regiji abdomena, 1 cm na butinama i 0,8 cm kod bokova. Novim merenjem nakon dva meseca, koliko je potrebno za remodelovanje novog kolagena, dobijeni su u ovim regijama rezultati – smanjenje abdomena 7,2 cm, butina 5,8 cm i bokova 6,1cm.Ultrazvučnim nalazima nije utvrđena nijedna nepravilnost u strukturi tkiva, lezije krvnih sudova, niti patološke degradacije. 
Potrebno je uraditi 4-6 tretmana na 7-10 dana.Rezultati koje postižemo u našem centru u skladu su sa rezultatima ovih studija. aExilis – vrhunska radiofrekventna tehnologija 

Centar SHEN poseduje Exilis RF aparat koji ima jedinstvenu kombinaciju visokofrekventnih monopolarnih radio-talasa i terapijskog ultrazvuka, uz sistem za kontrolu zagrevanja kože. Time se Exilis RF terapija izdvaja od ostalih tehnologija i po efikasnosti i po bezbednosti – karakteristike koje su aparatu donele prvo mesto u konkurenciji na sajmu „Aesthetic Show 2012”, Boston.Exilis radiofrekventna tehnologija nudi veliku satisfakciju klijentima jer je komforna, bezbolna i nakon samo cetiri sesije daje uocljive i dugotrajne rezultate.
 
Autor dr Biljana Djordjevic   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne