U novosadskoj Poliklinici NADA DIVA laseri se primenjuje u lečenju svih kliničkih oblika akni, od onih najblažih sa komedonima (miteseri), do najtežih – nodulocističnih akni. Pogledajte kakve sjajne rezultate daje laserska terapija. 

- Za lečenje akni naša ustanova ima na na raspolaganju više vrsta lasera koji se razlikuju po talasnoj dužini i koji postižu različite pozitivne efekte na koži sa aknama (keratolitički, antiinflamatorni i regenerativni efekti, smanjenje lučenja sebuma) – kaže dr spec. Nada Radulaški.
U zavisnosti od kliničke slike, odnosno od težine oboljenja, dermatolog predlaže tretman odgovarajućim laserom (IPL, Diodni laser, Nd Yag laser,V-Beam laser).


Kod teških oblika akni laseroterapija uspešno zamenjuje do sada korišćenu medikamentoznu terapiju, a za razliku od nje nema nikakvih neželjenih efekata.

Tretmani su bezbedni, bezbolni, bez neželjenih reakcija nakon tretmana. U početku lečenja seanse se ponavljaju jedan do dva puta nedeljno, da bi se nastavile jednom mesečno. Važno je terapiju laserom započeti pravovremeno, kako bi lečenje kraće trajalo i kako bi se izbegle posledice koje nelečene akne mogu da ostave (ožiljci i fleke).

Ukoliko do tih posledica ipak dođe, one se mogu rešiti primenom najnovijih lasera koji se koriste u estetskoj medicini: Nd:Yag, FRAXEL Er:Yag laser i Pulsed Dye laseri.

Postinflamatornu hiperpigmentaciju, kao posledicu zapaljenskih procesa na koži, tretiramo Nd:Yag laserom talasne dužine 1.064 nm, koji je svojevrsni hvatač pigmenta jer prepoznaje tamno pigmentovane promene i neutrališe ih selektivno procesom fototermolize. Obično je potrebno uraditi nekoliko tretmana.

Ožiljci od akni kao i svi drugi ožiljci mogu se uspešno tretirati Pulse Dye i FRAXEL Er:Yag laserom. Pulsed Dye emituje zrake talasne dužine od 595 nm i oni bivaju apsorbovani od hemoglobina, pa se zato tretman ovim laserom preporučuje kod crveno prebojenih svežih ožiljaka, kada se inicira snažna regeneracija i tako postiže obezbojavanje i obnova oštećenog tkiva.  


Ravnanje površine kože postiže se frakcionisanim laserskim snopom Er Yag lasera, uz minimalni period oporavka (crvenilo traje svega nekoliko sati). Potrebno je uraditi nekoliko tretmana sa razmacima od šest nedelja.


KONTAKT

NADA DIVA

Novi Sad, Vase Stajića 25

021/421 892, 063/ 585 000

//Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Joomla SEF URLs by Artio
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne