Laser i proširenje krvnih sudova ili pigmentne anomalije
, koje često postoje od rođenja, tretiraju se laserskom tehnologijom veoma kratkog impulsa u nanosekundnom opsegu, čime se omogućava uspešno i trajno uklanjanje ovih promena u najvećem broju slučajeva bez ožiljavanja.

Laser i fleke - lentigo ili mrljasta, mala, tačkasta ili ovalna pigmentacija kože kao posledica štetnog dejstva sunca posledica je fotooštećenja izložene regije kože, posebno lica, grudi i šaka.

Starenjem one se povećavaju i po broju i po veličini, u zavisnosti od tipa kože i stepena izloženosti suncu. Laserima različitih talasnih dužina uklanjanju se trajno i bez ožiljavanja i pege koje deluju simpatično na mladom licu, rođenom sa sklonošću ka stvaranju pega, u skladu sa intenzitetom pigmentacije.

Laser i „spider” i varikozne vene. Statistika kaže da svaka druga žena posle 40. godine letnji period doživljava stresno usled vidljivog prisustva kapilarnih proširenja – paukolikih vena na nogama. Jednostavna laserska procedura za tretman spider” i varikoznih vena primenjuje se ambulantno. Tretman nema preventivan karakter, već se uklanjanje venskih proširenja smatra konačnom terapijskom merom.

Laser i rozacea  je vidljivo crvenilo kože lica praćeno stvaranjem gnojnih promena, čvorića i kapilarnih proširenja. Dramatična regresija rozacee nastaje nakon laserske sklerozacije malih krvnih sudova lica, te primene odgovarajuće antibiotske terapije. Najčešće su potrebna dva do tri laserska tretmana u intervalu od 6 do 8 nedelja, koji dovode do znatne redukcije crvenila lica. Takođe se smanjuje broj gnojnih lezija i znatno se povećava elastičnost i hidratacija kože, kao posledica stimulacije stvaranja novih kolagenih vlakana.

Laser i ožiljci - bez obzira na tip ožiljka ili lokalizaciju, postoji više terapijskih mogućnosti koje značajno redukuju veličinu i popravljaju izgled ožiljaka. Za tretman ožiljaka od akni i drugih širokih ožiljaka preporučuje se frakcionisani erbijumski laser u kombinaciji sa nanosekundnim i dugopulsnim neodimijumskim laserom. Ovom tehnologijom se isparava površina ožiljka iznad ravni kože, remodelira se kolagen ispod nivoa ožiljka i stimuliše stvaranje nove kapilarne mreže, što dovodi do omekšavanja ožiljka i popravljanja njegovog konačnog izgleda.Kod ožiljaka koji su tamnosmeđe boje koristimo q-switched tehnologiju za selektivno razbijanje pigmenta u ožiljnoj površini. 


Laser i tetovaže
 - osim profesionalnih tetovaža, u praksi laserom tretiramo tetovaže svih boja. Koristimo najmanje tri laserska sistema u skladu sa apsorpcionom karakteristikom određene boje, a broj tretmana zavisi od lokalizacije tetovaže na telu zbog razlika u karakteristikama limfne drenaže, intenziteta unete boje, veličine molekule, karakteristika tetoviranog tkiva i broja i karakteristika inkorporiranih boja.

Autor Dr Jasmina Kozarev   Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne