Stalna potraga za metodom koji će izazvati mikrooštećenja kože u dermisu, gde se na ovaj način aktivira stvaranje novog kolagena, a da se pri tom ne ošteti površina kože i ne naprave ranice ili opekotine, urodila je novim aparatom, Secret RF. 

Aparat kombinuje radiotalase i  micro – needling, tehnologiju. Radiotalasi su nam već poznati kao metod podmlađivanja kože, a micro-needling je drugo ime za dermapen ili dermarolere.

Mikroiglice ovog aparata prodiru u kožu munjevitom brzinom - u hiljaditom delu sekunde, dovoljno su tanke i brze da ne izazovu oštećenja na površini kože. Kada se nađu u dermisu, delu kože koji proizvodi kolagen, ispuštaju bipolarnu radiofrekventnu struju (radiotalasi) u intervalu od nekoliko hiljaditih delova sekunde kako bi se izbegla termička oštećenja na neželjenim mestima. Igle su hladne dok prolaze kroz kožu i ne stignu na željenu dubinu. Dužina iglica je prilagodljiva, 0,5 do 3,5 mm zavisno od tretmana koji se izvodi i željenog efekta.

 

Na slici gore su faze dejstva: sonda se prislanja uz kožu, hladne iglice se ubacuju u kožu,  isporučuju RF energiju i povlače iz kože. Sve traje nekoliko hiljaditih delova sekunde. 

Energija isporučena na ovaj način u dermis dovodi do koagulacije izazvane zagrevanjem, i aktivira fibroblaste za sintezu novog kolagena.
Prilikom narednog tretmana menja se dužina iglica kako bi se delovalo stimulativno i na dublje, kao i na površnije slojeve. Celokupan tretman traje oko 60 minuta. Na licu se nakon tretmana može pojaviti crvenilo koje nestaje u naredna 24 h. Preporučeno je uraditi tri tretmana, a period između tretmana je dva meseca.

Evo kako izgleda aparat.
 

Kakvi su klinički rezultati?

Moje iskustvo u radu sa Secret RF pokazuje da su pacijenti zadovoljni tretmanom, posebno stariji kod kojih je moguće redukovati bore, ponekad čak i nakon prvog tretmana. Veoma efikasnim se pokazao i tretman ožiljaka... Analiza uzoraka tkiva u laboratoriji potvrdila je da se progres u regeneraciji kolagena javlja već dve nedelje nakon tretmana - kaže dr Juri Kirsten sa Klinike za estetsku operativnu dermatologiju u Berlinu.


Uvoznik za Srbiju je :Procosmo (011/260 9996, 069 32 14 505)
mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne